„Soha nem láttam még ilyet, az egész város megsemmisült”: brutális, halálos tornádó csapott le Amerikában

2023. március 25. 14:58

A halálos áldozatok száma a feltételezések szerint emelkedni fog, mivel sokan szorultak a romok alá.

2023. március 25. 14:58
null

Helyi idő szerint péntek este csapott le egy hatalmas tornádó Mississippi államban, melyben az eddigi adatok szerint legalább 23-an vesztették életüket. A tornádó városokon átívelve pusztított az államban, tucatnyi épületet romba döntve. A katasztrófavédelem szerint sokan rekedtek a romok alá. Eddig 23 halottról tudni.

Tízezrek maradtak áram nélkül”

– közölte a katasztrófavédelem helyszínen lévő munkatársa a sajtónak.

Mississippi államban több helyről jelentettek golflabda méretű jégesőt, számos városban erős viharokra készülnek. Egyelőre nem tudni, pontosan hány tornádó csapott le az államban. Szakértők nem tartják kizártnak, hogy egy úgynevezett „szökkenő tornádó” pusztított, melynek különlegessége, hogy olykor elemelkedik a talajról, majd újra lecsap. 

Az állam nyugati részében lévő Rolling Fork város egyik lakosa azt mondta, a házuk hátsó részén kitörtek az ablakok, úgy fogalmazott, hogy a környéken súlyos károk keletkeztek. 

– mondta Brandy Showay.

Egy másik Rolling Forkban élő lakos úgy fogalmazott, hogy a tornádó keresztülment egy rokonuk házán, a romok alatt jelenleg is keresik a túlélőket. 

Nyitókép: Handout / Mississippi Highway Patrol / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egon samu
2023. március 26. 08:36
"Isten nem ver bottal!" Az USA-nak már csak a kénköves esö jöhet.... megérdemelték.
cutcopy
2023. március 25. 21:58
Ne találkozzatok F5-ös forgószéllel.. https://youtu.be/Gsq-UO2Slr0
Harryhaller
2023. március 25. 17:16
Minden évben felhúzzák ugyanazt a szar, faléc házat, ami egy erősebb szélnek sem áll ellen. Aztán csodálkoznak,h minden évben ugyanaz az eredmény van. Az amerikai, sőt az angolszász építkezési kultúra nem épen a szofisztikáltságáról híres.
obsitos0
2023. március 25. 16:38
Semmi komoly, csak a nálunk a '60-as években megszokott újságos-bódék és sarki trafikok felborultak. A füvészkerti fatelep összekócolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!