Magyar vízimentő vesztette életét egy amerikai lavinában

2023. március 21. 09:05

Súlyos baleset történt vasárnap délután a Colorado állambeli Aspen közelében.

2023. március 21. 09:05
null

Magyar vízimentő lett az áldozata egy lavinának az Egyesült Államokban – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Súlyos baleset történt vasárnap délután a Colorado állambeli Aspen közelében,

a Highland Peak nevű csúcsnál. Három síelőt sodort el egy lavina, a helyi mentőegységek jó ideig nem tudtak a segítségükre sietni mert a lavinát követően is egy egy újabb omlás veszélyétől tartottak – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap hozzátette, hogy sikerült kimásznia két síelőnek a hó alól, a harmadik társuk,

egy 55 éves magyar férfi viszont a hó alatt rekedt.

A kiszabadult síelők egyike talált rá eszméletlen állapotban, akkor már nem lélegzett. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az időközben helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Nyitókép: JAKOB HELBIG / IMAGE SOURCE / IMAGE SOURCE VIA AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2023. március 21. 15:41
Csak kérdezem, ha legközelebb egy jó anyagi helyzetben élő kosárfonót ér baleset Aspen környékén akkor is túl lesz lihegve a szakmai múltja ? Schumacher balesetéből az értelmesebb emberek levontak egy-két következtetést (vettem egy méreg drága, profi sisakot, jobban megnézem hol "csúszkálok"...etc.), a vízi mentőnek nem sikerült.
Syr Wullam
2023. március 21. 13:12
Same shit, different day. A lavina soha nem a kiépített pályákon szedi az áldozatait.
szemlelo
2023. március 21. 10:36
A Highland Peak nem egészen 1km-re van a Snowmass síközpont legfelső felvonójának a végétől. A felvonótól egy lapos gerincen lehet odamenni. Nem kell mászni, mert csak 300m-rel van magasabban, mint a felvonó végállomása. A lapos gerincen nem valószínű a lavina. Feltehetőleg oldalt akartak lecsúszni, nem a sípályákon, akkor indult meg rájuk a hó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!