Kemény harcok dúlnak Putyin kulcsemberei között – állítja az orosz külügyi szóvivő

2023. március 12. 14:46

Marija Zaharova kijelentése több nyugati feltételezést is alátámaszthat.

2023. március 12. 14:46
null

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő megerősítette, hogy a Kreml belső köreiben belharcok vannak; hogy a Kreml átengedte az orosz információs tér feletti központi ellenőrzést, és hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök láthatóan nem tudja ezt könnyen helyrehozni – olvasható az Institute for the Study of War (ISW) friss elemzésében.

Mindez egy panelbeszélgetésen történt, amelyre március 11-én Moszkvában került sor Kremlhez köthető újságírók és akadémikusok részvételével.

A fórumon Zaharova elmondta, hogy a Kreml nem tudja megismételni a sztálini megközelítést, vagyis a szovjet Információs Iroda modern megfelelőjének létrehozását Oroszország belső információs terének központi ellenőrzésére, a Kreml meg nem nevezett „elitjei” közötti harcok miatt.

Az elemzésről beszámoló 24.hu cikke szerint az ISW figyelemre méltónak nevezte Zaharova kijelentését. Az intézet szerint a nyilatkozat több kijelentést is alátámaszt: a Kremlben belső harcok folynak Putyin belső körének kulcsemberei között; Putyin nagyrészt átengedte az orosz információs teret különböző, kvázi független szereplőknek; Putyin nyilvánvalóan képtelen határozott lépéseket tenni az orosz információs tér feletti ellenőrzés visszaszerzése érdekében.

 

***

Nyitókép: Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsola69
2023. március 13. 12:25
A robbanáskor, már egyiket sem használták (a 2.-est, amiről a társalgás szólt, soha, az 1est meg július végétől, előtte is mindíg el-el zárták az oroszok). A robbanáskor már az is el volt döntve, hogy nem is fognak venni rajta semmit. Tehát hasznossága a 2-essel volt egyenértékű. A haszontalanságot az is mutatja, hogy a 2-es egyik csöve nem rongálódott meg, tehát akár lehetne szó róla, hogy használják. De szóba se kerül! Mint ahogy a többi Barátság Yamal Szojuz se nagyon üzemel, egyedül a Déli áramlat, de az se csúcson pörög. Vagyis a megváltozott helyzetben teljesen haszontalan.
krampus
2023. március 13. 01:27
Azert az oroszt nem ugy ismertem meg, mint akinel ha a hazaja veszelybe kerul, problema lenne 1-2-3 megbizhatatlan allampolgar eltuntetese! Nalunk is ha haboru lenne - ami remelem nem lesz-, elso korben a libsikkel es idegenszivuekkel kell leszamolni. Az osszes judeobolsevikkal, szdsz utoddal stb. Nincs veszelyesebb , mint a belso ellenseg!
Krupp Skya
2023. március 12. 19:00
Rábasztak az ukránok nagyapám órájára, hogy elvitték.
Igazszó
2023. március 12. 18:58
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!