Ha az ukránok nyernek, a világ minden bizonnyal megmenekül az orosz veszélytől – így értékelt Soros György

2023. február 17. 09:53

A müncheni biztonságpolitikai konferencián bukkant fel a milliárdos (és fia).

2023. február 17. 09:53
null

Ha Moszkva elveszíti a háborút Ukrajnában, akkor az az „orosz birodalom” felbomlásához vezethet – erről beszélt csütörtökön Münchenben (egy biztonságpolitikai konferencián) Soros György magyar származású amerikai milliárdos.

Úgy látja, hogy Washington továbbra is támogatja Kijevet, de úgy tudja, hogy Joe Biden amerikai elnök már figyelmeztette ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, hogy e támogatásnak vannak bizonyos korlátai.

Miért lenne jó, ha Putyin kikap?

Az Index beszámolója szerint Soros ezután beszélt arról, hogy Oroszország összeomlása jó hír lehetne a Szovjetunió többi utódállamának. Ezek az országok alig várják, hogy az oroszokat megverjék Ukrajnában, mert megerősíthetik a függetlenségüket.

„Ez azt jelenti, az esetleges ukrán győzelem az orosz birodalom felbomlásához is vezet. Oroszország akkor már nem jelentene veszélyt Európára és a világra. Ez nagy, és jó változás lenne”

– mondta Soros György, aki arról is beszélt a konferencián, hogy az orosz hadsereget rosszul vezetik, rosszul van felszerelve és a katonák morálja megrendült. Ez magyarázza azt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a Wagner-csoporthoz fordult.

Stratégiai kérdés lett Bahmut városa

A milliárdos szerint ez bevált, ugyanis sikerült rákényszeríteniük Ukrajnát egy nehéz stratégiai döntés meghozatalára: vagy elhagyják Bahmutot (amivel lehetővé teszik, hogy az oroszok bejelentsenek egy nagy győzelmet), vagy továbbra is tartják a várost, súlyos áldozatok árán.

Kijev akár ellentámadásba mehet át

Soros arról is értekezett, hogy szerinte Kijevnek tavasszal – amikor megérkeznek az újabb fegyverek, harckocsik a Nyugattól – lesz lehetősége arra, hogy ellentámadásba menjen át.

Soros: Kínában forradalom is jöhet

Kínáról is szót ejtett Soros. Úgy látja, hogy a koronavírus-járvány és a szigorú állami intézkedések miatt megrendült a kínaiak bizalma a kommunista pártban, és ezáltal, mint mondta,

„a jelenlegi helyzetben minden előfeltétel adva van egy rendszerváltáshoz, forradalomhoz”.

Úgy vélekedett, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök rövid távon még mindenképp hatalmon marad, de hosszú távon szerinte nem éri el a céljait: nem lesz élete végéig Kína elnöke, és Kína sem lesz az a domináns katonai-politikai hatalom.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. február 20. 08:33
Ezt elbuktad vén bolond! Hiába volt a 15 éves kampányod ellene. Az év végére téged legyőz a demográfia! Sátán! Pokolra kerülsz!
Phm045
2023. február 17. 12:50
Mennyivel jobb lenne a világ az ilyen degeneráltak nélkül........
akkor ki
2023. február 17. 12:08
Elmés fotó, az apja mögé áll a kis buzi fióka. Mire képesek ezek a kazárok a kurva anyjukat.
need-info
2023. február 17. 12:01
Valaki lőjje már le ezt a sátáni kutyát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!