Felszólította Brüsszelt Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

2023. február 07. 10:50

Az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt a téma.

2023. február 07. 10:50
null

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Az ukrajnai napirendi pont kapcsán Orbán Viktor ismét azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott,

valamint végre érdemi politikai vitát a brüsszeli szankciókról, azok ugyanis tönkreteszik Európa gazdaságát. Kiemelte: ebben a helyzetben az uniós tagállamok számára sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé kell tenni a hozzáférést az európai kohéziós és újjáépítési alapokhoz.

A migrációról szólva a magyar kormányfő újra felszólította Brüsszelt, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába, a kerítések ugyanis egész Európát védik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 09. 13:26
A bűzöd a sajátod nernyik, a nyomorult helyzeted is magadnak köszönheted, ne fantáziálj rólam! Neked a tényekkel van vitád nem velem, hiába hazudozol eszement módon. Én egy kommentelő vagyok, aki soha sehol nem írta, hogy a köpcös geci vétózott, mert nem vétózott sem az eu költségvetését érintő ügyekben, sem a szankciók kapcsán, hanem gyáva csicskaként szavazott meg 9 szankciós csomagot és több, mint tucatnyi szankcióhosszabbítást 2014 óta, pofán szarva a magadfajta agyhalott rajongóit. Mind a 97%-ot. A vétótlan köpcös gecit kérdezd, miért hazudik, miért bassza át a fejeteket hetente? Készülj a 10. szankciós csomagra faszfej, zabáld!
tetx
2023. február 07. 18:58
No mi van a debilek elszabadultak a kommentfolyamban? :D
Akitlosz
2023. február 07. 17:36
"A migrációról szólva a magyar kormányfő újra felszólította Brüsszelt, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába, a kerítések ugyanis egész Európát védik." Mert ha nem, akkor mi lesz? Lebontja a finanszírozatlan kerítést?
zakar zoltán béla
2023. február 07. 17:22
MIMM
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!