Nem hajlandó bocsánatot kérni a szlovák külügyminiszter

2023. február 09. 11:59

Rastislav Kacer szerint ő „nem a magyarok kritizálta, hanem egy konkrét politikát”.

2023. február 09. 11:59
null

„Nem kérek bocsánatot senkitől azért, mert országom érdekeit védem” – üzente közösségi oldalán Szlovákia külügyminisztere. Rastislav Kacer Igor Matovič és Gyimesi György párttag felszólítására reagált, hogy kérjen bocsánatot Magyarországtól.

„Nem a magyarok kritizálom. Nekem is nagyon erős magyar gyökereim vannak, elég jól értek magyarul, kedvelem a magyarokat. Ez nem nemzetek konfliktusa, hanem csak egy politika kritikája” – írja posztjában, majd azzal folytatja:

Matovič egy senki, és fogalmam sincs, hogy ki az a Gyimesi, csak tippelni tudnék”.

A szlovák külügyminisztert azután szólították fel bocsánatkérésre, hogy Kacer egy műsorban úgy fogalmazott: ha Oroszország elfoglalná Ukrajnát, akkor Magyarországnak területi követelései lennének Szlovákia felé. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára korábban berendelte Szlovákia budapesti nagykövetét, hogy elmondja neki, Kacer mondatai „elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok”.

Nyitókép: Andrei Pungovschi / AFP

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Páter Gregor
2023. február 09. 22:29
Vicces, ha a külügyér gácsér. Vajon a szád fülig ér, Kácsér?
Páter Gregor
2023. február 09. 20:27
Hungary's trust is love. Nem güriz Rastislav.
Marty McFly
2023. február 09. 20:07
Nyelvbotlás volt, 'országom' helyett Brüsszelt akart mondani.
5m007h 0p3ra70r
2023. február 09. 16:57
"Nekem is nagyon erős magyar gyökereim vannak" Mindjárt előkerül egy kutyabőrös családfa egészen Álmos vezérig visszavezetve. Kiradírizva benne néhány úz, kun, türk, bolgár, szász, szláv stb. vonal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!