Visszakozott a Romániát Európa vadnyugatának hívó EP-képviselő

2022. december 08. 14:53

Guido Reil hamut szór a fejére egy kis töltött káposzta és pálinka után.

2022. december 08. 14:53
null

Emlékeznek még arra a német EP-képviselőre aki leszögezte: Románia Európa vadnyugata, nem érdemli meg, hogy az Európai Unió vagy Schengen tagja legyen? Na, Guido Reil ellátogatott Romániába, evett egy kis töltött káposztát és pálinkát, egyből nem gondolja így.

Egészen pontosan, Natalia Intotero volt határon túli románokért felelős miniszter meghívására néhány napos látogatást tett Erdélyben, azon belül is Hunyad megyében, a Zsil-völgyében. A látogatása során pedig „hihetetlenül jó szándékú és vendégszerető emberekkel találkozott”.

Mint elmondta, az EP-ben elmondott beszédét a szülővárosában,

Ruhrgebietben élő románok – akik közül sokan roma származásúak – viselkedése ihlette, ám erdélyi látogatása nyomán most megváltozott a véleménye.

Fontos kiemelni, hogy bár elmondása szerint akikkel találkozott, azok szegényebbek a németországiaknál, viszont mégis gazdagok, mert büszkék a kultúrájukra és az országukra, egy olyan országra, ahol új templomok épülnek, és az emberek szeretik a családjukat. Hozzátette, a németek körül már sokan elvesztették ezt a büszkeségüket.

Reil erdélyi látogatása során többek között egy zsil-völgyi bányába is leereszkedett, de járt a vajdahunyadi várkastélyban és a strázsai üdülőtelepen is.

Nem utolsó sorban pedig megkínálták töltött káposztával, pacallevessel és pálinkával is.

Nyitókép: Facebook-nyitókép

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csányi Gyuri
2022. december 09. 12:21
Ha a szülővárosában élő románok – akik közül sokan roma származásúak – viselkedése ihlette, akkor most a romáknak magyarázkodhat. "Nekem alapvetően nincs semmi bajom a románokkal. Szerintem valahogy ők is ugyan úgy emberek, mint a cigányok." (Tóth János)
Csányi Gyuri
2022. december 09. 12:04
Vadnyugat? Nem Vajdahunyadot akart mondani? ;-)
csjanos
2022. december 09. 10:27
....szerintem MAGYAROKKAL találkozott és MAGYAR pálinkát ivott...
Benedek Elek
2022. december 08. 19:40
Megint egy "művelt" német, aki rácsodálkozik, hogy rajta kívül is laknak emberek a földön, akik tudnak késsel és villával enni. Erről az az agyon művelt angol manager jut az eszembe, akit nekem volt tisztem kivinni a reptérre. Út közben - látván Budapesten a sok katolikus templomot - őszinte rácsodálkozással közölte, hogy azt hitte, hogy Magyarország egy muszlim ország. Na, ilyenek osztják az észt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!