Meghalt a drezdai bevásárlóközpont túszejtője

2022. december 10. 18:07

A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra, hogy a férfit a rendőrök ölték-e meg vagy a saját maga okozta sérülésekbe halt bele.

2022. december 10. 18:07
null

Meghalt a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte anyját, majd túszul ejtett két embert a németországi Drezdában – közölte szombaton a város rendőrsége. Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontot a túszejtés hírére kiürítették, a téren rendezett karácsonyi vásárt bezárták. A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s

ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.    

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét. Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.    

„A gyanúsított a műveletben meghalt”

Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat – a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket – sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat. A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki

vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette.    

A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl. Később a drezdai rendőrség a Twitteren azt írta: „a gyanúsított a műveletben meghalt. A 40 éves férfi halálos sérüléseket szenvedett, miközben a túszokat kiszabadították”. Azt is közölték, hogy a túszok sértetlenek. A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra, hogy a férfit a rendőrök ölték-e meg vagy a saját maga okozta sérülésekbe halt bele.

Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt - közölte a helyi rendőrség. Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet „átláthatatlansága" miatt egyelőre nem derült ki, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. A rendőrség közlése szerint a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták.

(MTI) 

Nyitókép: AFP/JENS SCHLUETER

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. december 10. 19:52
OBÁNAZ OKA,
fado
2022. december 10. 18:57
Migráns?
Jooee
2022. december 10. 18:57
A lényeg, hogy megpusztult az a szarházi.
T. Péter
2022. december 10. 18:37
"A rendőrség egyelőre nem válaszolt arra, hogy a férfit a rendőrök ölték-e meg vagy a saját maga okozta sérülésekbe halt bele." Dehogynem közölte, az elfogása közben olyan súlyos sérüléseket szerzett (rálőttek), hogy nem sokkal később a kórházban meghalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!