Egymásnak feszült Klicsko és Zelenszkij

2022. november 26. 18:18

A kijevi áramszünet kapcsán alakult ki ellentét a két politikus között.

2022. november 26. 18:18
null

Volt olyan hely, ahol napokig nem volt áram az ukrán fővárosban, miután az orosz hadsereg komoly tűz alá vette Kijevet. A szerdai támadások kapcsán Volodimir Zelenszkij kritizálta a főpolgármestert, amiért sok helyen 30 órán át nem volt áram a civil lakosság számára. Az ukrán elmondta, minőségi munkát vár el a főváros vezetőitől. 

Bár beszédében Zelenszkij nem említette Klicsko nevét, sokan úgy értelmezték beszédét, hogy a főpolgármestert kritizálja. Zelenszkij szerint rengetegen panaszkodnak amiatt, mert a hárommilliós Kijevben nem jut mindenkinek fűtött helyiség. 

A bokszolóból lett polgármester nem maradt adós a válasszal: a Bildnek úgy fogalmazott, hogy jelenleg kerülni kell a politikai vitákat, ugyanis szerinte az ukrán sikerek a nemzeti összetartásban keresendőek. Állítása szerint a főváros alkalmazottai rekordsebességgel orvosolják a problémát a rakétatámadás után. A német lap megjegyzi, Klicsko Zelenszkij ellenfelét, Petro Porosenkót támogatta a három évvel ezelőtti elnökválasztás során. 

Nyitókép: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. november 27. 15:18
Klicskot is utalom de zeller a sajat szarat probalja rakenni
NKFF
2022. november 27. 10:21
Mindenkinek jobb lett volna ha nem ez a pojáca a miniszterelnök!Egész Európának,ukránoknak ,németeknek ,mindenkinek! Klicsko,üsd ki! KO
Dezsőke
2022. november 27. 09:40
békét
dragstar
2022. november 27. 08:48
Mi lesz itt ha már az ukrán zsidók is egymásnak esnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!