Amerika a választások eredményétől függetlenül támogatja Ukrajnát a NATO-vezér szerint

2022. november 09. 20:11

Jens Stoltenberg az ukrajnai orosz hadművelet kérdésére kitérve biztatónak nevezte a herszoni fejleményeket.

2022. november 09. 20:11
null

Ukrajna az amerikai választások eredményétől függetlenül az Egyesült Államok szilárd támogatását élvezi – jelentette ki szerdán Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Rishi Sunak brit kormányfővel Londonban tartott megbeszélését követően.

A győzelemig támogatjuk Ukrajnát - szögezte le az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete

Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kijelentette a CNN-nek, hogy az Egyesült Államok „rendíthetetlenül" támogatja Ukrajnát, és mindaddig folytatni fogja, amíg „meg nem nyerik ezt a háborút". Támogatásunk rendíthetetlen, és továbbra is egységesek leszünk, amíg Ukrajna meg nem nyeri ezt a háborút, és Oroszország ki nem vonja csapatait Ukrajnából".

„Teljességgel világos, hogy

– húzta alá Stoltenberg.

Az ukrajnai orosz hadművelet kérdésére kitérve biztatónak nevezte a fejleményeket, hogy a kijevi kormányerők képesek újabb területeket visszafoglalni annak nyomán, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette az orosz csapatok kivonulását Herszonból.

Szakértő: Sokba került volna az oroszoknak Herszonban maradni

Költség-haszon elemzés. Amikor Szurovikin tábornok a mai délután bejelentette az orosz csapatok visszavonását a szimbolikus jelentőségű Herszon városából, az embernek elkerülhetetlenül ez a fogalom jutott az eszébe. A nyugati sajtóban Armageddon tábornoknak elnevezett hivatásos katona ismét tanújelét adta annak, hogy a kezét semmilyen politikai megfontolás nem köti.

„Az ukrán fegyveres erők győzelmei és eredményei a derék és bátor ukrán katonák érdemei, de természetesen lényegi segítséget kapnak Nagy-Britanniától, a NATO-szövetségesektől és más partnerektől” – emelte ki Stoltenberg.

„Veszélyes világban élünk”

A NATO-főtitkár az első külföldi tisztségviselő, akit Sunak fogadott Downing Street-i hivatalában. Stoltenberg a nap folyamán látogatást tett Anglia déli részén egy katonai kiképző központban, ahol brit és kanadai katonák az ukrán fegyveres erők tagjait készítik fel.

 – hangsúlyozta Stoltenberg köszönetet mondva az Egyesült Királyságnak az észak-atlanti szövetségben játszott szerepéért.

Sunak megbeszéléseik kezdetén kijelentette, hogy „a NATO Nagy-Britannia biztonságának egyik alappillére”.

(MTI)

Nyitókép: RASID NECATI ASLIM / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2022. november 10. 00:29
'Veszélyes világban élünk' - ja , bazmeg ... a ruszkik 30 éve eldobták a botot
Namond
2022. november 09. 23:21
Stoltenbergnek igaza van.
5m007h 0p3ra70r
2022. november 09. 22:46
Jens és Rishi eldöntötték. Hogy elmondják amit az USA gondol. Az USA most épp elfoglalt, más dolga van. De mindig van lelkes ráérő fullajtárja.
Gèbi
2022. november 09. 21:55
Hülye vagy te Stoltenberg. Honnan tudod, hogy Amerikának meg fogja érni ha már nem Biden család érdekeit kell képviselni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!