Szlovák külügyminiszter: „A magyarok traumatizálódtak Trianon után, a szlovákoknak pedig van okuk enyhén paranoiásnak lenni”

2022. október 17. 11:44

Ratislav Kacer felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor irodájában egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térkép lóg.

2022. október 17. 11:44
null

A szlovák külügyminiszter a Rzeczpospolitának adott interjút.

Ratislav Kacer kiemelte, hogy a szlovákok ezer éve együtt élnek Magyarországgal. „Ez egy ezeréves házasság, amelyben voltak jó és rossz dolgok. De a szlovákok és a magyarok kapcsolata nagyjából fél évszázadon túl jó házasság volt, a két fél egyenrangú volt, ha ez nem lett volna, a szlovákok nem élték volna túl” – fogalmazott a két nép történelmét illetően a miniszter.

Majd azzal folytatta, hogy „ez az összefüggés nem kérdőjelezhető meg a 20. század fordulóján bekövetkezett magyarosítás vagy a rossz trianoni utáni hangulat miatt.”

Kacer az interjúban kitért arra is, hogy véleménye szerint

„Jogunk van a paranoiához”

Majd azzal folytatta, „a szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és Vajdaság lakosainak azonban van okuk paranoiára. Mert ha ránézünk a magyar miniszterelnök irodájára, az irodában egy óriási térképet láthatunk a történelmi Magyarországról. A bécsi és a berlini kancellári hivatalban nincs ehhez hasonló térkép” – sorolta a tárcavezető.

„Jogunk van a paranoiához. A határok ki vannak jelölve, az országhatárok csak konszenzussal változtathatók meg, más módon nem. Mi bizakodva tekintünk a jövőbe, de tudom, hogy figyelembe kell vennünk ezeket az aggályokat, mert a paranoia néha valóra válik” – összegezte Rastislav Kacer az interjúban.

Nyitókép: Rastislav Kacer Facebook-oldala

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. február 18. 14:08
Idézném az öreg rabbit a szlovákokról: "Egy ezeréves királyságot hagytak ott és daraboltak fel ezek a...., ezek a... - áá, hagyjuk is!" A szlovák testvérek megismerhetik a számukra egyáltalán nem elnyomott, igazi múltjukat, mert akkor igen-igen érdekes dologra bukkanhatnak. Esetleg kiderülhet róluk, hogy nem is szlávok! És ha a kedves szlovák testvérek már az igazi múltjukat és származásúkat megismerték, akkor erre alapozva érdemes nekik a jövőbe nézniük, tekintettel Pio atya magyarokról szóló látomására, és Srí Chinmoy 1999. évi magyarokról szóló Duna TV riportjára. (Ez a két ember nem magyar, és nem magyarkodó.) Ott is érdekes dolgok várhatók! Isten óvja a szlovák és a magyar népet!
jabjab
2023. január 20. 00:15
Tót atyafi: "Jogunk van a paranoiához. A határok ki vannak jelölve, az országhatárok csak konszenzussal változtathatók meg, más módon nem." Én meg azt mondom, hogy akkor nekünk meg jogunk van az igazsághoz: SEMMILYEN konszenzus nem volt köztünk és a csehek között 1918-20-ban, amikor úgy ráncigálták a határainkat, hogy minél nagyobb területet lopjanak el tőlünk. "Ezeréves házasságot" emlegetni meg egyenesen röhejes magyar-szlovák viszonylatban, bár 'érthető' a legendagyártás kellően régi eredetmítosz hiányában.
korona.2.0
2022. október 22. 08:13
Ami lopott, az átkozott. Oteto prokleto. Minden lopott dolog visszakerül a valódi gazdájához ! Az a térkép Magyarország jövőbeni térképe.
ERDÉLY20
2022. október 17. 23:08
Megint sikerült a Magyar kártyát kihúzni. 2022 ben egy "szövetséges, NATO tag, EU értékeket képviselö stb." KÜLÜGYMINISZTER alázza a Magyar népet aki hazát, békét adott a szlovák népnek. Tanúlság: egy olyan ütöképes (Svájc-i mintára) hadsereget kell felépítenünk, hogy az ilyenek meg se szólaljanak. 2022 ben a kisantantnak 1920 nem volt elég. Magyar Hazafiak ébredjünk fel ameddig nem késö. Nem fog megvédeni minket senki. Ha az ukránok megtámadnak szlovák szövetségeseink meg a NATO azt fogják mondani, hogy minden fegyverüket már odaadták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!