Háború: Sajtóértesülések szerint szavazásra kényszerítik a lakosságot az elcsatolt területeken

2022. szeptember 24. 11:23

Mutatjuk a részleteket!

2022. szeptember 24. 11:23
null

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, pénteken megkezdődött azoknak a népszavazásoknak a lebonyolítása, amelyekkel az oroszok függetlenné nyilvánítanák a Donyecki, Luhanszki, Zaporizzsjai és Herszoni területeket. 

A Tass orosz állami hírügynökség tájékoztatása szerint a donyecki népszavazáson pénteken 23,6 százalékos volt a részvétel. A Zaporizzsja régióban a szavazásra jogosultak több mint 20,5 százaléka, míg a herszoni régióban a szavazásra jogosultak mintegy 15 százaléka jelent eddig meg – erről már az Interfax számolt be.

Sajtóértesülés: Több helyen is szavazásra kényszerítik a lakosságot

A The Guardian Szerhij Gaidai-t, Luhanszk ukrajnai kormányzóját idézte, aki elmondta hogy Starobilszk városában megtiltották a lakosságnak, hogy elhagyják a települést és az embereket arra kényszerítik, hogy vegyenek részt a szavazáson.

Bilovodszk városában egy cég igazgatója arra kötelezte a dolgozóit, hogy menjenek el szavazni. A részvételt megtagadókat azzal fenyegették meg, hogy elbocsátják őket, a nevüket pedig leadják a biztonsági szolgálatnak – értesült a hírportál.

Kapcsolódó

Így zajlik a népszavazás az ukrajnai területeken
Melitopolban készült egy videó, amelyen az látszik, hogy a voksolás nyíltan zajlik, és még szavazófülke sincs.
Bővebben...

Nyitókép: PHILIP DAVALI / RITZAU SCANPIX / AFP

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. szeptember 25. 09:22
Britek és az igazság. )))))))))))))))
Hunmagyar
2022. szeptember 24. 22:30
Megbízható forrásokrahivatkoznak: The Guardian es az ukránok. Ezzel az erővel hivatkozhatnának orsolyan van de lejjebb vagy dzsó bidé szóvivőire is. A helyszínen lévő külföldi megfigyelők viszont azt írták minden rendben zajlik. Na, Európában viszont semmi nincs rendben.
Valodi
2022. szeptember 24. 19:27
... höhöhö - örökké biztosan nem! De Öregkádár, Kiskádár - micsoda kavalkád! Változott itt valami? "Volt egy Orbán Viktor, aki liberálisnak indult, ismertem, valaha az is volt. Aztán rájött, hogy neki is egy élete van, és ebben az egy életben ezen az úton nem juthat pénzhez, hatalomhoz. Tulajdonképpen ügyesen csinálta. Az ország egyetlen életképes hatalompolitikusa. Méltó elődje egy volt ebben: Kádár János. Úgyhogy a tanulság annyi: rémséges emberekből lesznek a legsikeresebb politikusok." https://168ora.hu/itthon/vajda..
Pathfinder76
2022. szeptember 24. 16:57
https://m.youtube.com/watch?v=0CuiyWNrCV0 Ez nem ezt mutatja,hogy nagyon kényszerítenék a lakosságot..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!