Huszonegy éve történt a New York-i terrortámadás

2022. szeptember 11. 08:52

Utcai videófelvétellel emlékezünk a 2001-es tragédiáról.

2022. szeptember 11. 08:52
null

„2001. szeptember 11. – Amikor véget ért a béke és a nyugalom korszaka, a világ megváltozott” – fogalmazott közösségi oldalán közzétett megemlékezésében Novák Katalin. A köztársasági elnök fejet hajtott bejegyzésen az áldozatok emléke előtt.

Mint ismert, huszonegy éve,

2001. szeptember 11-én két, terroristák által eltérített utasszállító repülőgép csapódott a New York-i World Trade Center (WTC) ikertornyaiba.

Az első gép helyi idő szerint 8:46-kor a WTC északi, a második 9:03-kor a déli toronyba ütközött. Egy harmadik eltérített gép 9.37-kor ütközött a Pentagon washingtoni épületének. A negyedik repülőgép fölött az utasok megpróbálták visszavenni az irányítást, így az Pennsylvania felett lezuhant.

Több filmben is feldolgozták a történteket

A WTC két tornya két órán belül összeomlott. A támadásban háromezren haltak meg. A szeptember 11-i események egyenes következményeként az USA háborút kezdett Afganisztán ellen.

A tragédiát több dokumentum- és mozifilmben is feldolgozták, ezzel is emléket állítva az áldozatoknak, és tisztelegve a mentésben résztvevők előtt.

Az alábbi  felvételen az látható, hogy miként bolydultak fel a New York-i utcák a támadást követően:

Kapcsolódó

9/11 – Amikor megváltozott körülöttünk a világ
2001. szeptember 11-én azonnal éreztük, hogy ez egy korszakhatár lesz, történelmi eseménysort élünk át. Bővebben...

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. szeptember 12. 04:51
Terrorista sátánokat Európára telepítik szövetségesre leltetek , kommunisták- ballibsik is terror szervezet . Egész Európát terrorizálják jogállamiság humánus jelszóval élethez való feltételeket elveszik. Európát satuba szorították népirtás hulláma söpör végig egyik oldalon az ukrán háború másik oldalon betolakodó terroristák.
bagira
2022. szeptember 12. 04:18
21 éve Amerikát idegen terroristák megtámadták , akkor mindenki utálta őket . Hogy van ez most Amerika -Brüsszel ránk erőltetik ezeket a terroristákat . Európába behurcolják jogokkal pénzel ellátással védik őket .
simonvitéz
2022. szeptember 11. 22:31
850 km/óra?! Figyelj öreg, hagyjál már bzmeg! Leszállásnál egy Boeing nem megy 800 feletti sebességgel, hanem max 260nal Majd gondolod, a botcsinálta pilótád a szimulátoros tudásával 800 km/óra feletti sebesseggel tudta úgy foldkozelbe manoverezni a gépet, hogy nekimenjen a Pentagonnak! Bzmeg nem lehetsz ennyire vaskalapos!
cutcopy
2022. szeptember 11. 18:51
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!