The Washington Post: Orbán tévesen von párhuzamot az USA és Magyarország között

2022. augusztus 09. 10:53

A lap szerint az amerikaiak jobban tennék, ha nem Orbánt vennék alapul saját helyzetük értékelésében.

2022. augusztus 09. 10:53
null

„Orbán Viktor retorikája és az Egyesült Államokbeli szélsőjobb csodálata abban a gondolatban gyökeredzik, hogy az Egyesült Államok és Magyarország helyzete a bevándorlás és kultúra kérdésében jelentősen hasonlít – 

amely téves ugyan, de a miniszterelnök elkötelezetten terjeszti, hogy abból hazai politikai tőkét kovácsoljon”

olvasható a Washington Post hasábjain.

A cikk szerzője szerint Magyarország számára a legdöntőbb történelmi pillanat az első világháborúban a vesztes oldalon álló Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása és a trianoni béke volt, amely kisebbségi területeit új országoknak adta. Ez a mai napig nyílt seb a magyar társadalom lelkén és ennek hatására csatlakozott Magyarország a végül vesztes tengelyhatalmakhoz a második világháborúban – véli a szerző.

„Ezen történelmi fordulatoknak még csak hasonló párhuzamaik sincsenek az Egyesül Államokban és az amerikaiak jobban tennék, ha nem Orbánra tekintenének saját helyzetük értékelésében” – hangoztatta az amerikai cikkíró.

fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. augusztus 09. 17:19
Az a szemét, aki nem akar, az akkor se lát párhuzamot, ha kiveri a szemét. -- Az USÁt ugyanazok és ugyanúgy teszik tönkre, mint akik Európát.
fabulon a bőre őre
2022. augusztus 09. 16:31
Most már egészen biztos, hogy van párhuzam a két állam helyzete között. Mert a WP tagadta. Csak közben kikotyogta, hogy mivé lett Mo. az I. vh. után, és miért keveredett Mo. a II. vh.-ba. Már csak a vörös 133 nap hiányzik, és kész a képlet az utolsó csatlósról. A libsik mindig hülyék.
Bástyaelvtárs
2022. augusztus 09. 16:11
Tökéletesen tisztán látja a wp szerzője
Vén Csataló
2022. augusztus 09. 15:47
Az a konzervatív se százas, aki a veszettlibsi Washington Postra hallgat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!