Sojgu szerint minden a terv szerint halad

2022. augusztus 24. 11:59

Az orosz védelmi miniszter elmondta: direkt lassították le az offenzívát.

2022. augusztus 24. 11:59
null

Az ukrajnai „különleges hadművelet” terv szerint halad, és direkt lassították le az offenzívát – ezt mondta szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) országait képviselő hadügyminiszterek tanácsán, Taskentben. 

Közlése szerint a támadás üteme azért lassult, mert minimalizálni szeretnék a civilek veszteségeit azáltal, hogy kizárólag „precíz fegyverekkel” hajtanak végre csapásokat, és csakis az ukrán hadsereg létesítményei ellen.

Természetesen ez lassítja az offenzívát, de szándékosan csináljuk így” 

– fogalmazott. Szergej Sojgu szerint ezzel szemben az ukrán hadsereg a felégetett föld taktikáját alkalmazza, megsérti a nemzetközi hadijogot és a civilek által használt lakóépületekre, középületekre tüzelnek.

A védelmi miniszter kijelentéséhez hasonlóan Vlagyimir Putyin is arról beszélt idén június végén, hogy minden a terv szerint halad az offenzívával.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2022. augusztus 24. 19:01
shoigu lekörözte lavrovot. eddig akkor röhögtem legnagyobbat, mikor márciusban a kérdésre, hogy miért támadta meg oroszország ukrajnát, lavrov azt a választ adta, hogy oroszország nem támadta meg ukrajnát. és most akkor itt van ez a mókamester shoigu, és egyik patront süti el a másik után. hogy szándékosan lassítják. óriási. civil veszteség minimalizálás, precíz fegyverek, ez egyszerűen frenetikus. hadijog!!!! hát, megfulladok a röhögéstől. és ott a verhetetlen keret, amin már majd egy fél éve röhög az egész világ, és egyike lett a legerősebb mémeknek, "minden a tervek szerint halad". pedig az utóbbi napokban (is) nagyon nagyot alakított a nagyoroZZ csin-bumm cirkusz, az fszb gyilkolászási akció filmjétől, a krími légvédelem mindenéjjeli csatározásaival szevasztopolban a csupasz ég ellen, miközben nappal hobbi dróok csapódnak a tengerészet központjába, a belgorodban a nagy melegben felrobbanó lőszerraktárokig, de shoigu nem hagyja, hogy csak úgy letaszítsák az áradó ostobaság és sőtétség trónjáról. persze a mandiner orkok kurvára érti a csíziót, és a legkomolyabban taglalják a precizitást, a nyomozati lépéseket, fegyvereket, létszámokat, évszakokat - mindent ami köll. szóval, aki azt hiszi, hogy a shoigu által kiváltott kacagást nem lehet fokozni, nagyon nagyot téved.
prosperitas
2022. augusztus 24. 16:18
Az oroszok 4000 dolláros gázárat jósolnak a télre Europának. Covid előtt volt 200 dollár. Ha nem lesz csak 3900 dollár, akkor majd megírják a függetlenobjektív újságírók, hogy a szankciók működtek, Oroszország nem érte el a célját. Európai ballibsik meg majd ujjonganak Ukrajna sikereinek. Beteg vezetői vannak EU-nak.
káli
2022. augusztus 24. 14:41
A NAGY orosz medve botladozik az ukrán sztyeppén, közben motyogja, minden rendben van pont így akartam! A magyar szolgák meg másznak utánna, eszegetik föl a szarát, teleszájjal bizonygatják igazad van misa!
káli
2022. augusztus 24. 14:30
Mi így szállunk le mondta sajgó! ;D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!