Kiállítást rendeztek az oroszok az Ukrajnától zsákmányolt fegyverekből

2022. július 08. 12:59

A kiállításról több videófelvétel is felkerült az internetre.

2022. július 08. 12:59
null

Kiállítást rendeztek az oroszok az általuk „Luhanszki Népköztársaságnak” hívott, megszállt Luhanszk megye területén olyan haditechnikai eszközökből, melyeket az ukrán haderőtől zsákmányoltak.  A kiállításról több videófelvétel is felkerült az internetre, ami azért is érdekes, mert jól látszik rajta, hogy milyen sokrétű az ukránok által használt technikai eszközök, fegyverek köre – írja a portfolio.hu.

A kiállításon megtekinthetők nyugati rakétagránátvetők, hátrasiklás nélküli lövegek (AT4-esek és M72-esek), civil drónok,és egy 2Sz1 Gvozgyika önjáró tarack. Emellett felfedezhetők még T-64-es harckocsik, BMP-1-es és 2-es gyalogsági harcjárművek, a Kraz-260-as teherautó mellett brit Saxon páncélozott katonai jármű is látható, melyet valószínűleg még a háború előtt kaptak az ukránok a londoni kormánytól.

 

 

Ehhez hasonló expót Ukrajna is rendezett, Kijev utcáin és terein állítottak ki megsemmisített orosz harcjárműveket, illetve két orosz páncélossal roadshowznak más, európai nagyvárosokban is. A mozgó kiállítás első állomása Varsó volt.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2022. július 09. 13:50
Már többször tapasztaltam, hogy duplázza a hozzászólást. Nálam van a hiba vajon, vagy a portálon?
SzkeptiKUSS
2022. július 09. 13:48
Feltételezem, a legmodernebb szerzeményeket már "másolják" és nem kiállítják. Ugyan ez igaz a másik oldalra is.
SzkeptiKUSS
2022. július 09. 13:48
Feltételezem, a legmodernebb szerzeményeket már "másolják" és nem kiállítják. Ugyan ez igaz a másik oldalra is.
Sdkfz251
2022. július 08. 16:48
Pps p dwowwwa Az wawo és Saját a
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!