Belga miniszterelnök: Nehéz tél elé nézhet Európa

2022. június 24. 12:29

Alexander de Croo a gázhiány miatt aggódik.

2022. június 24. 12:29
null

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni – jelentette ki Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken, az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli találkozójára érkezve.

Ha ezen a nyáron nem készülünk közösen a télre, akkor nagy a veszélye annak, hogy ezen a télen komoly problémákkal kell szembenéznünk

– fogalmazott Alexander De Croo.

Emlékeztetett arra, hogy vannak EU-tagországok, melyek már intézkednek a gázhiány elkerülésére, azonban – hangsúlyozta – hatékonyan csak a közös cselekvés útján lehetséges kilábalni a nehéz időszakból.

Nálunk már most is magas az infláció, és magasak az energiaárak”

– fogalmazott.

Közölte továbbá, hogy kormánya támogatja az energiahordozók közös beszerzésére vonatkozó európai bizottsági javaslatot, valamint az árak plafonjának megállapítását is. Véleménye szerint az Európai Bizottságnak kézbe kell vennie az ügyet, a tagállamok eltérő intézkedései ugyanis negatív hatással járhatnak.

Azzal összefüggésben, hogy Németország az energiafelhasználás lakossági csökkentését szorgalmazza, De Croo aggodalmának adott hangot, és azt mondta: ha a német kormány gázhiányra számít, annak rendkívüli hatása lesz nem csak Németországra, hanem a többi tagállamra nézve is.

(MTI)

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2022. június 24. 17:30
Hát még fog nőni a pékek kohaszok buzibarok imidzse. Minden helye ahol meleg van
u.cserkész
2022. június 24. 17:04
Ne nyafogj belga. Visszaadtátok Lumumba aranyfogát, majd segít a Jóisten.:-)
budapesti
2022. június 24. 15:05
Il fera tres froid. Mais sacrifions tout pour la liberté, les gens!
Ödenburger
2022. június 24. 15:01
"Nehéz tél elé nézhet Európa" No shit, Sherlock
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!