Sortűzzel oszlatták fel a háborúellenes tüntetést Ukrajnában

2022. április 02. 16:21

Az Európa legnagyobb atomerőművének otthont adó Enerhodar városában egy Ukrajna-barát tüntetésen sortűzzel oszlatták fel a tömeget az orosz katonák.

2022. április 02. 16:21
null

Ukrajna állami nukleáris ügynöksége azzal vádolta meg az orosz csapatokat, hogy egy déli város, az Európa legnagyobb atomerőművének otthont adó Enerhodar Ukrajna-barát tüntetésen lövöldöztek. Az Energoatom ügynökség videót tett közzé a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson, amelyen lövöldözés látható egy téren, ahol a tömeg össze gyűlt.

Az Energoatom azt mondja: „Ma reggel a város lakói egy békés tüntetésre gyűltek össze Ukrajna támogatására. Elénekelték a himnuszt és beszélgettek egymással... amint az enerhodariak elkezdtek szétoszlani, a rendőrség furgonjai megjelentek és a megszállók elrabolták a helyieket”.

Perceken belül a várost megrázták a robbanások és a hatalmas lövöldözések hangjai. A rémült lakók menekülni kezdtek."

Egy videó, amelyet a BBC hitelesített, azt mutatja, hogy robbanások zajlottak a város központjában. Úgy tűnik, hogy több kábítógránát okozta, amely a város fő kulturális központja melletti téren landolt. A videót itt lehet megtekinteni.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. április 03. 14:40
Ahhoz képest, hogy bombázzák a teret, egész nyugodtan mozognak az emberek. Na jó, van egy két futkosó is, de a többség úgy tűnik szép nyugodtan sétál. Mindenki leszedálta magát vagy mi ?
foldizs
2022. április 03. 12:08
Ugyan már, az oroszok sosem csinálnának ilyet. Neeeem ;)
Szőke Ciklon
2022. április 03. 11:56
A videót megnézve, valami nem stimmel, mert az emberek békésen sétálgattak, nem rohangáltak, nem vetették magukat földre, ahogy az elvárható egy sortűz és gránát robbantgatások esetén. Miért van az, hogy minden ilyen hírt kétkedve fogadok?
Gecorbi
2022. április 03. 07:14
Mint 56-ban ....ruszkik, haza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!