Öt súlyos rakétacsapás ért polgári infrastruktúrát Lvivben

2022. április 18. 10:45

Hat ember meghalt, nyolc megsebesült.

2022. április 18. 10:45
null

„Egyszerre öt erőteljes rakétacsapás érte a polgári infrastruktúrát a régi európai városban, Lvivben” – jelentette be a Twitteren Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Az értesülést megerősítette a város polgármestere, Andrij Sadovij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében.    

Makszim Kozisztkij regionális kormányzó azt közölte, hogy hat ember meghalt és nyolcan megsebesültek, amikor Lvivben rakéták csapódtak be katonai létesítményekbe és egy autógumi-szervizbe. 

A frontvonaltól távol eső Lviv és Nyugat-Ukrajna az orosz invázió február 24-i kezdete óta ritkán került bombázások célpontjába.    

Március 26-án Lvivet orosz csapások sorozata érte, amelyek közül kettő egy üzemanyagraktárt talált el, és a helyi hatóságok szerint öt ember megsebesült. Előzőleg a város volt a célpontja egy március 18-i csapásnak is, amely egy repülőgép-javító üzemet ért a repülőtér közelében, de az nem követelt áldozatokat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 19. 07:43
béke
Dicsértessék
2022. április 18. 18:32
Polgári, aham.
Akitlosz
2022. április 18. 15:22
polgári infrastruktúra = katonai létesítmények A cikk szerint. Hazug MTI. :-(
formaegy
2022. április 18. 14:33
Így jár az aki képzetlen civil embereknek adja kezébe a fegyvert! A sajátjait is ellenségnek nézi. Természetesen ha lövöldözik össze-vissza, innen-onnan (lakóház stb.) és a szeme közé kap egy rakétát, akkor a puccos seggű rögtön kárál, hogy civileket ölnek. Nekem ezek bármit mondhatnak, annyit hazudtak már, hogy azt sem hiszem el ami igaz. Gyurcsány, MZP simán megállná a puccos seggű mellett a helyét. Na ezek 3-an aztán valóban lehazudnák a csillagokat is az egről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!