Guardian: Az Európára telepedő sötétséget mélyíti Orbán győzelme Magyarországon

2022. április 05. 09:04

A lap szerint Európának most „egyszerre kellene tudnia határozottan fellépnie mind a külső ellenség Oroszország, mind a belső ellenség Magyarország ellen”.

2022. április 05. 09:04
null

„A Vlagyimir Putyin orosz elnök legközelebbi EU-n belüli szövetségeseként számon tartott Orbán Viktor miniszterelnök a saját előnyére alakított választási rendszer és az elsöprő kormánypárti médiatúlsúly mellett annak is köszönheti újraválasztását, hogy politikai előnyt tudott kovácsolni a megdöbbentő orosz atrocitásokat hozó ukrajnai háborúból, amitől ígérete szerint távol tartja Magyarországot, valamint annak, hogy Putyinnal kötött alkui eredményeként továbbra is alacsony gázszámlákat tud ígérni választóinak” – írta a The Guardian weboldalán megjelent, budapesti tapasztalatai alapján írt véleménycikkében a történész-publicista Timothy Garton Ash.

A cikkíró felidézte, hogy győzelmi beszédében Orbán Viktor legyőzött ellenfelei közé sorolta többek között az őt korábban élesen bíráló Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is, miközben „barátja”, az orosz elnök „sietett gratulálni” a választási sikerhez. Európának most „egyszerre kellene tudnia határozottan fellépnie mind a külső ellenség Oroszország, mind a belső ellenség, Magyarország ellen”, de nagy kérdés, hogy a közösség képes-e erre – írta a The Guardian publicistája.

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2022. április 05. 23:29
Bocsánatot kérek tőlük,hogy még létezik Magyarország!Ezek aztán nem vesztegetik a drága idejüket,hogy gyorsan találjanak külső és belső ellenséget.Recseg ropog az egész kóceráj.Ki kellene lépnünk még mielőtt ránk omlik ez a rablótanya.Az ilyen jó baráttól óvjon meg az Isten mindenkit.Szegény Viktor kösd fel a gatyád mert magával a brüsszeli ördöggel kell megvívnod.
antioxi
2022. április 05. 14:46
Eljöhetnének ezek genyák megnézni, mekkora sötétség van Mo-n.
Flagellator1974
2022. április 05. 14:01
A Guardian megint képben van. Hagyomány ez nála. Lófaszt.
Zolcsika
2022. április 05. 13:08
Igazuk van. Itt is olyan sötét gondolatokat lehet olvasni, hogy zseblámpával kell megvilágítanom a képernyőt. Egyszerűen alig jön ki fény a telefonból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!