Porosenko: Putyin egy háborús bűnös

2022. március 12. 18:06

„Alábecsüli Ukrajna egységét, amit nem tud felrobbantani, nem tud megtörni” – jelentette ki a korábbi ukrán elnök.

2022. március 12. 18:06
null

Petro Porosenko, az előző ukrán elnök nyilatkozott újból a CNN-nek Kijevből. Háborús bűnösnek és őrültnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akinek nem szabad hinni. Azt mondta, hogy az ukrán erők nem fogják feladni, és biztos benne, hogy minden egyes házért, utcáért, városrészért küzdeni fognak Kijevben és a keleti határhoz közeli Harkivban is.

Alábecsüli Ukrajna egységét, amit nem tud felrobbantani, nem tud megtörni

– jelentette ki.

Azt is hozzátette, hogy készek harcolni, de fogy a lőszerük, és több katonai felszerelést kért a Nyugattól. Mint mondta, nem katonákra van szükségük, de minden másra: harci gépekre, páncéltörő, légelhárító rakétákra, élelemre, lőszerre. Arról itt írtunk, hogy Porosenko évek óta szemben áll Volodimir Zelenszkij elnökkel, de pénteken bejelentették, hogy átmenetileg félreteszik a politikai ellentéteiket, hogy együttes erővel küzdjenek az orosz támadók ellen.

Fotó: Vladimir Shtanko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 13. 12:42
Nincs egy hős,aki likvidálná a véreskezű kágébést?!
Szúngyi
2022. március 13. 07:48
Bagoly mondja verebek: Te nagyfejű!
Frutti
2022. március 13. 07:16
nem kellene senki egójáért feláldozni az ukrán népet, ártatlan, védtelen embereket... békét az ukránoknak békét az oroszoknak
Frutti
2022. március 13. 07:09
Békét szeretnénk, nincs szükségünk hősökre (különösen nincs, bármi áron), az emberek békét szeretnének, nyugalmat...akár kapituláció árán is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!