A NATO megerősítette egységét Ukrajna támogatása mellett

2022. március 24. 14:53

A csúcstalálkozón résztvevők egyetértettek abban is, hogy el kell kerülni a háború további elmérgesedését.

2022. március 24. 14:53
null

„A tagországok vezetői további, főként védelmet biztosító eszközök, köztük nukleáris és vegyi fenyegetés elleni védelmet szolgáló eszközök biztosításáról döntöttek Ukrajna számára” – mondta el Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség rendkívüli csúcstalálkozóját követően csütörtökön.

Mivel a háború új biztonsági környezetet teremtett, határoztak arról is, hogy a NATO megerősíti a szövetség keleti szárnyát, és új, többnemzetiségű harccsoportokat telepít Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába. Gyors reagálású erők 40 ezer katonáját helyezi át a keleti szárnyra, jelentős légi és haditengerészeti eszközökkel együtt.

El kell kerülni a háború elmérgesedését

Egyetértettek továbbá abban, hogy

el kell kerülni a háború további elmérgesedését, és azt, hogy a háború Ukrajna határain túlra terjedjen

– közölte.

„Minden intézkedést és döntést meghozunk annak érdekében, hogy szavatoljuk az összes szövetséges teljes körű biztonságát és védelmét. Intézkedéseink továbbra is megelőző jellegűek, arányosak és nem szolgálják a helyzet elmérgesedését” – tette hozzá a főtitkár.

(MTI)

Nyitóképen Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára és Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke.
Fotó: ANP MAG / ANP VIA AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. március 25. 08:17
"el kell kerülni a háború további elmérgesedését, és azt, hogy a háború Ukrajna határain túlra terjedjen" Akkor a gyilkos USA huzzon el a büdös francba, mert addig nem lesz béke, amig teret kaphat! Egyedül a gyilkos USA érdeke ez a háború! Felhasználta Ukrajnát, a földdel teszi egyenlővé, falhoz csapja Európát gazdaságilag, és ő az aki röhög a markába! Európa vezetői a legaljasabb gyilkosok, mert képesek kiszolgálni a világ legaljasabb tömeggyilkosát az USA-t!, Európa békéjét, gazdaságát földbe döngölni, az emberek biztonságát, életét veszélybe sodorni egy aljas gyilkos kiszolgálásával! Az USA röhög a markába! Gratulálok büdös gyilkos nyugati nácik!
Vakfolt
2022. március 25. 08:09
"és új, többnemzetiségű harccsoportokat telepít Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába." Ide baszd meg ne telepítsetek senkit, a legutóbbiak is túltartózkodtak!
Akitlosz
2022. március 24. 18:09
Tett már a NATO bármiféle tárgyalási javaslatot Oroszországnak? Hát még valami konstruktívat?
Akitlosz
2022. március 24. 18:08
Nekem úgy tűnik, hogy a NATO politikája az, hogy: El kell kerülni, hogy a háború véget érjen. A NATO az utolsó ukrán katonáig harcolni óhajt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!