Az oroszok szerint visszataszító, hogy az amerikaiak akarják megmondani, ki a háborús bűnös

2022. március 25. 07:08

A washingtoni orosz diplomáciai képviselet vezetője szerint az ilyen kijelentések túlmutatnak a józan gondolkodáson.

2022. március 25. 07:08
null

Az Egyesült Államok az orosz fegyveres erők által Ukrajnában elkövetett állítólagos háborús bűnökkel kapcsolatos kijelentéseivel

igyekszik gonosznak beállítani Oroszországot a nemzetközi közvélemény előtt, és szítani akarja az oroszgyűlöletet

– jelentette ki Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet szerdán.

Washington nyomon fogja követni a háborús bűncselekményekkel kapcsolatos értesüléseket

A diplomata arra reagált a 24.hu cikke szerint, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter előzőleg azt mondta, az Egyesült Államok értékelése szerint háborús bűncselekményeket követtek el orosz katonák Ukrajnában. Hozzátette, hogy Washington nyomon fogja követni a háborús bűncselekményekkel kapcsolatos értesüléseket és meg fogja osztani ezeket szövetségeseivel és a nemzetközi szervezetekkel.

A washingtoni orosz diplomáciai képviselet vezetője hangsúlyozta, hogy „az ilyen kijelentések túlmutatnak a józan gondolkodáson.”

„Ami visszataszító, az az Egyesült Államoknak azon kísérlete, hogy magának tulajdonítsa a jogot annak megítélésére, ki a háborús bűnös. Egy olyan ország, amely világszerte százezrek életét tönkretette, tönkretett országokat, humanitárius katasztrófák tízezrei és a nemzetközi terrorizmus melegágyainak kialakítása terhelik lelkiismeretét”

– írta Antonov a nagykövetség sajtószolgálatának Telegram-csatornáján.

Nyitókép: BRYAN OLIN DOZIER / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. március 26. 19:07
Érdekes, amikor ti mondtátok meg ki a háborús bűnös, az nem zavart benneteket?
Dezsőke
2022. március 25. 10:41
figyelmet érdemelne, hogy dédipapppát megelőzően viszonylag nagy nyugalom volt a világban, legalábbis felénk...
Phm045
2022. március 25. 10:35
Persze, meg azt az orosz hadihajót amelyik a Kígyószigetnél kontaktált. Sztán visszajött, mint kisértethajó.... Hiszem fiam, hiszem!!!!!!
Gonella
2022. március 25. 10:35
melyik az a nép, etnikum, ország a földön, akinek nincs sara? egyszer agresszor, egyszer áldozat. az usa politikusai ebben nagyon el vannak tévedve. a jelenlegi adminiszráció is nyakig benne a mocsokban. mi sem panaszkodhatunk. van ez is, meg az is. az agresszió az agresszió, ezen nincs mit szépíteni. a történelemnek nincs vége, bárki bármit is állít vagí állított korábban. az oroszok többször megszálltak minket, az usa meg cserben hagyott minket. is. szóval, ahogy azt a bűntelen ukrajna külügyére mondta a minap: kuss
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!