Tizenhatezer szír ragadna fegyvert Putyinért

2022. március 30. 20:34

Az oroszok meg közben 2,16 millió forint/hónap fizetésért keresnek szír zsoldosokat.

2022. március 30. 20:34
null

A BBC Newsra hivatkozva adta hírül a 24.hu, hogy 16 ezer szír ragadna fegyvert Putyinért. Ugyanis a szír közösségi médiát elárasztotta az oroszok ajánlata, miszerint havonta 2,16 millió forintnak megfelelő összegű fizetésért keresnek zsoldosokat. 

Egy toborzó szerint ugyanígy szereztek Szíriában harcosokat, hogy a líbiai polgárháborúban küzdjenek; minden régióban vannak az oroszoknak képviselőik, akik felügyelik a toborzást.

A névtelen megszólaló szerint persze mindez nem kötelező. Elmondta: megvan a jogod ahhoz, hogy megváltoztasd a döntésed, miután jelentkeztél.

A 24.hu hozzátette, Szíria a több mint egy évtizedes polgárháború után rossz gazdasági helyzetben van, ráadásul ott is az egekbe szöktek az élelmiszerárak, sőt: a gabonájuk jó része eddig pont Ukrajnából és Oroszországból jött. Ennek fényében sokak számára csábító a jól fizető zsoldosmunka.

Nyitókép: Szíriai és orosz zászlót lengető katonák Damaszkuszban. Fotó: MTI/EPA/Juszef Badaui

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. március 31. 15:40
Mondjuk én azt nem értem hogy az ukránok miért nem csinálnak egy-két terrortámadást Oroszországban... Például egy egy hidat miért nem robbantanak fel száguldozó vonat alatt... mint Matuska Szilveszter!... ÉS AKIT MÉG A "NEMZETKÖZÖ TILTAKOZÁS MIATT" MÉG HALÁLRA SEM ÍTÉLHETTEK!!!... és aki békességben öreg korára meghalt Dél-Amerikában... Szóval ilyesmiket kellene az ukránoknak megcsinálniuk!!!... mert Hitlert is addig támogatták amíg a német városok fölött meg nem jelentek a bombázó gépek! Vagyis ha az ukránok pár hidat, meg vasútvonalat meg elektromos távvezetéket megrongálnának... akkor észbe kapnának az orosz polgárok is!!!!... Ráadásul ezeket gyakorlatilag veszteség nélkül meg lehetne tenni...
krampus
2022. március 31. 13:30
a mai napon is orosz vadaszgepek bevetesen vannak Sziriaban! Errol persze a media kussol, hogy ok csinaltak rendet ott is, miutan az USA raengedte az isis nevu terrorszervezetet arra az orszagra is!
files32
2022. március 31. 07:37
Öngyilkosok.
Draco Paladin
2022. március 31. 07:27
Na, az ukránoknak legalább lesz lehetőségük újabb mocskos muszlimokat is a föld alá küldeni. A disznózsíros lövedék kötelező!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!