Venezuela Putyin mellett áll

2022. február 23. 16:54

Putyin számíthat „a venezuelai forradalom nem szűnő támogatására”.

2022. február 23. 16:54
null

„Venezuela Putyin és Oroszország mellett áll, a bátor és igaz ügyek mellett a világba” – jelentette ki Maduro elnök a minisztertanács ülésén, amelyet a televízió közvetített. Maduro emlékeztetett, hogy elődje és tanítója, Hugo Chávez (aki 1999 és 2013 között volt Venezuela elnöke) szintén támogatta Oroszországot, amikor Moszkva 2008-ban elismerte a két georgiai szakadár terület, Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét. Maduro „a venezuelai forradalom nem szűnő támogatásáról” biztosította Putyint és az orosz népet, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok és a NATO katonai eszközökkel akar „végezni” Oroszországgal.

Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes, aki pénteken Caracasban járt, hangsúlyozta, hogy „Caracas Oroszország stratégiai partnere a növekvő bizonytalanság közepette”. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem zárta ki, hogy Oroszország katonákat vonultat fel Venezuelában és Kubában.

Moszkva Nicolás Maduro elnök egyik fő szövetségese. Maduro 2018-ban történt újraválasztását a nemzetközi közösség nagy része nem ismerte el, és az Egyesült Államok szeretné is elmozdítani őt a hatalomból. Moszkva és Caracas a néhai Hugo Chávez elnöksége idején került közel egymáshoz, amikor a kőolaj-kitermelésnek köszönhetően még virágzó Venezuela egyebek mellett fegyvereket vásárolt Oroszországtól.

(MTI)

Nyitókép: Magda Gibelli / Sputnik / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2022. február 25. 01:21
Ezért szomorú, hogy itt a mandin annyira elgurult az USA gyűlölet miatt a gyógyszer, hogy sokan a világ összes félnótását a keblükre ölelik akik haragban vannak a Nagy Sátánnal.
pipa89
2022. február 24. 10:36
Ugye, ugye! Venezuela pontosan tudja, hogy mire képes az Amerikai Egyesült Államok piszkos politikája!!! Ezért áll ki az orosz politika mellett. Irán, Equador, Panama etc. ők tudják már, amit mi most tanulunk... A témában ajánlom: John Perkins: Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai. Ráció Kiadó, Budapest, 2006. https://www.eszmelet.hu/szarka_klara-egy-ujabb-amerikai-tanmese-ezuttal-a-rossz-kap/ Ízelítő (Venezuela 9'04"-nél): https://www.youtube.com/watch?v=Em9hTxMcrZA
fatman
2022. február 23. 20:50
helyes, hiperszónikus rakétákat kell telepíteni Venezuelába és Kubába... aztán Biden meg Blinken gondolkodhat...
budapesti
2022. február 23. 19:14
Az oroszok segíthetnek nekik a kőolaj kitermelésében és eladásában, jut is, marad is alapon. Az USA évtizedek óta igyekszik tönkre tenni és elszigetelni Venezuelát (az engedetlen gyarmatát), eléggé sikeresen, sajnos. Jól jön nekik mind gazdasági, mind politikai segítség és szövetség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!