Rossz lelkiállapotban volt a FedEx futár, több száz csomagot dobott ki az út mellé Alabamában

2021. december 11. 21:35

A kár nagyjából 24 ezer dolláros, azaz 7,8 millió forintos.

2021. december 11. 21:35
null

Azzal vádolnak egy FedEx futárt az USA-ban, hogy több száz csomagot dobott ki az út szélén – írja az NBC News. A 22 éves alabamai sofőrt ötrendbeli lopással gyanúsítják, miután öt különböző alkalommal összesen 400 csomagot dobott ki november 17 és 23 között.

Mark Moon megyei serif szerint a férfi nagyon megbánta tetteit, amiket azzal indokolt, hogy rossz lelki állapotban volt, mert meghalt egy családtagja. Moon szerint mindent beismert, és nagyon sajnálja a rossz döntéseket, amiket meghozott. A FedEx a felfedezésük után egy nappal el is szállította a több száz csomagot, amiből 153 címzettjét tudták azonosítani. A maradék 247-ről hiányzó vagy sérült vonalkód miatt nem tudják, hova kellett volna megérkezniük.

A kár nagyjából 24 ezer dolláros, azaz 7,8 millió forintos. A sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy nem lopott el egyet sem, csak kiszórta a dobozokat az út szélére, mert nem akarta kézbesíteni azokat. A FedEx a felfedezés másnapján azonnal kirúgta a férfit.

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2021. december 12. 09:27
Idegállapotban volt. Ismerjük ezt.
makám
2021. december 12. 00:33
"csak kiszórta a dobozokat az út szélére, mert nem akarta kézbesíteni azokat. " az usában egyébként is csak ledobják a házad elé se aláírás se semmi. külön iparág ezen csomagok ellopása.
Bell & Sebastian
2021. december 11. 23:26
Ezt nem értem. Rövid ideig kézbesítettem, a vonalkódot az eredeti címből generálják, ami szintén rá van ragasztva. Az elosztóból vonalkód alapján veszi be a szkenner, de kézzel kell kijavítani a címzést, ha az nem egyértelmű a kézi számítógépen, ami a különleges utasításokat is adja, felsorolja a csomag "testvéreit". A felvételt követően a szkenner továbbítja az adatokat a központba és Amerikában még útvonaltervet is generál a címsorozat alapján, aminek megfelelő, de fordított sorrendben pakolnak be. Az átadást igazolni kell aláírással, fényképpel, jegyzőkönyvvel vagy akárhogyan, majd a nap végén elküldeni az átadási adatsort a központba, a különbséget meg leadni valahol, ami másnap hajnalban megint az átvételi szalagra kerül. Nincsen elveszett csomag! Ha valaki beborítja a szemétbe a küldeményt, az legkésőbb 8 órán belül kiderül. Ez a sztori egy nagy kamu. Annyi benne az igazság, hogy Karácsony előtt nagy a hajtás és a feszültség, mert rengeteg a csomag, 2-3 -szor annyi, mint normál esetben, de nincsen elég kézbesítő. Európában nagyjából 2,5 euró jár egy kézi csomag kiszállításáért (az elosztótól a címzettig), és egy autó max. 200 -at tud teríteni a saját, betanult területén. A hivatásos és állami cégek ettől jóval kevesebbet visznek és a furgonjuk sem 5 köbméteres, mint az alvállalkozóké.
MayorAnna
2021. december 11. 22:42
Kedden néztem a díjszabásukat, hogy elküldjek velük egy 2 kg-os mákos/diós bejgli csomagot az Óperenczián túlra - a kalkulátoruk szrt 60 ezer lett volna, 2 napon belüli határidővel - így inkább maradtam a Magyar postánál, 21 ezerér'. S lám! - még 60 rongyé' sincs garancia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!