Homofób támadásnak hazudta a szadomazo partit, hogy mentse a bőrét

2021. szeptember 09. 11:20

Napok óta bizarr eset tartja fogva a spanyol közéletet, egy meleg srác átvágta az egész politikai elitet.

2021. szeptember 09. 11:20
null

Napok óta a spanyol közelet egyik legfontosabb témája, hogy a hétvégén Madrid központjában, egy kapualjban egy nyolcfős, kapucnis, arcukat elfedő alakokból álló csoport bántalmazott egy homoszexuális fiatalembert, akinek késsel a fenekébe karcolták, hogy „maricón”, ami körülbelül annyit tesz: „buzi”. 

Az incidenst a teljes spanyol politika elit és közélet elítélte, Pedro Sanchez szocialista miniszterelnök „homofób támadásnak” nevezte azt Twitter-üzenetében, s még a markánsan konzervatív, amúgy minden erőszakos cselekményt elítélő Vox is kifejezte tiltakozását, nem is beszélve az LMBTQ-szervezetekről. A baloldali vezetők kijelentették, hogy szerintük a jobboldal szerintük homofób retorikája növeli a homofóbiát. Madridban még tüntetés is volt a támadás kapcsán

Mindezek után a spanyol belügyminisztérium (melynek vezetője, a belügyminiszter, Fernando Grande-Marlaska vállaltan meleg) szerda délután kiadott  egy közleményt, amiből kiderült: az „áldozat” rendőrségen tett vallomása szerint az egész sztorit ő találta ki. Valójában szadomazo összejövetelen vett részt, ahol ő maga egyezett bele, hogy a fenekébe véssék, hogy „maricón”. Eközben azonban otthon várta a barátja, aki előtt nem akar lebukni, hogy ilyen szeánszokra jár – írják a spanyol lapok. Az illetővel az orvos közölte, amikor a barátjával elment hozzá, hogy ha támadás történt, feljelentést kellene tennie a rendőrségen.

Bántalmazás tehát nem történt, az egész spanyol közélet lukra futott. Ennek ellenére az LMBTQ-szervezetek megtartják a szombatra összehívott tüntetésüket, mondván, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a homofób cselekedetek Spanyolországban. 

Nyitókép: MTI/EPA/Hollie Adams

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NOMan
2021. szeptember 09. 22:09
Szájerrel mi van? Mit karcoltak a segglyukára?
olvass
2021. szeptember 09. 17:27
"Ennek ellenére az LMBTQ-szervezetek megtartják a szombatra összehívott tüntetésüket" Édes jó istenem ! Ja, hogy 30 fokot mutatott a hőmérő ??? Nembaj, ahol én álltam ott mínusz 10 volt, és akkoris a jégen csúsztam el! Ezek lassan tényleg bohócot csinálnak magukból!
B_kanya
2021. szeptember 09. 15:20
"Bántalmazás tehát nem történt, az egész spanyol közélet lukra futott. Ennek ellenére az LMBTQ-szervezetek megtartják a szombatra összehívott tüntetésüket, mondván, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a homofób cselekedetek Spanyolországban. " Hja, ha a barna szempárok jobban kellenek a soros-katalánoknak, mint a túristák...
-Zsolt-
2021. szeptember 09. 15:10
A címet olvasva azt gondoltam, a Szájer partiról derültek ki új fejlemények, de látom a mandinert a spanyol melegek jobban izgatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!