WHO: a delta variáns az alacsonyan átoltott területeken terjed

2021. augusztus 18. 17:48

A védőoltások egyértelműen megelőzik a delta variáns okozta betegség súlyos formáit, illetve a haláleseteket.

2021. augusztus 18. 17:48
null

A koronavírus delta variánsa az alacsonyan átoltott területeken  fertőz leginkább világszerte – közölték szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetői.

„A delta variáns sok országban üti fel a fejét, még olyanokban is, amelyekben országos szinten magas az átoltottság aránya, azonban valójában

és korlátozottan vagy következetlenül tartják be a közegészségügyi és társasági intézkedéseket” – jelentette ki a WHO online sajtótájékoztatóján Maria van Kerkhove, az ENSZ egészségégügyi szakosított szervezetének járványügyi szakértője.    

A védőoltások egyértelműen megelőzik a delta variáns okozta betegség súlyos formáit, illetve a haláleseteket – tette hozzá a WHO tudományos főtanácsadója. Szumija Szvaminátán azt is kijelentette, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem utalnak arra, hogy emlékeztető oltásra lenne szükség. Bruce Aylward, a WHO tanácsadója szerint a két adag védőoltásban részesültek emlékeztető oltása előtt világszerte a legsérülékeny embereket kellene ellátni két védőoltással, „amitől még nagyon messze vagyunk”.

(MTI)

Kép forrása: FABRICE COFFRINI / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aspektus
2021. augusztus 19. 12:42
Működik az AZELASZTIN. A vírusok mennyiségének 97 százalékos csökkenését figyelték meg.... https://www.origo.hu/tudomany/20210819-igazoltak-az-azelasztin-tartalmu-orrspray-hatekonysagat.html https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3903170&fbclid=IwAR0pyER9kZVGQJL5kI5QRfAPOwKbcut_wSGZRB_moNlwYIt2sDRAxkesrXs Be kell venni a protokollba. Így már tényleg csak egy nátha.
Macskakalapban2
2021. augusztus 18. 19:25
Szépen fog pusztítani a magyar vidéken!
villogókékfog
2021. augusztus 18. 18:40
Ugyan, majd jön Falus és elmondja, hogy a negyedik hullám már tombol.
Láncfűrészes Attasé
2021. augusztus 18. 18:26
A kistelepüléseken arányaiban feleannyian vannak beoltva, mint Budapesten. Miért? Oltásellenesek a fideszesek? A Migyagyánkosok igen. Persze a koszmédia szerint csak a baloldal :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!