Joe Biden szerint növekedni fog a hurrikán áldozatainak száma

2021. augusztus 30. 22:31

„Hivatalosan még mindig csak egy halottja van az Ida hurrikánnak, de ez a szám valószínűleg emelkedni fog” − mondta Joe Biden a Fehér Házban tartott beszédében.

2021. augusztus 30. 22:31
null

A Joe Biden áltan említett halálesetet a Louisiana államban található Ascension megyéből jelentették. A helyi seriff irodája szerint egy 60 éves férfi veszítette az életét, amikor egy fa a házára dőlt. Joe Biden vasárnap ígéretet tett arra, hogy előteremtik az összes szükséges eszközt a mentéshez és a helyreállításhoz. Hétfőn elmondta, hogy „a hurrikán áldozatainak támogatást fog nyújtani a kormány, hogy minél hamarabb helyreállítsák a károkat a térségben”. Jelenleg a Nemzeti Gárda ötezer katonája tartózkodik a helyszínen. 

Jelenleg több mint egymillió háztartás van áram nélkül, Louisianában az emberek a villámárvizek miatt aggódnak.

John Bel Edwards, Louisiana kormányzója hétfőn, a közösségi médiában közzétett közleményében azt üzente az állam lakosainak, hogy a hurrikán után a romok eltakarítása „meglehetősen hosszú megpróbáltatás lesz” − írta az az MTI.

 A vihar érkezése előtt szinte az összes tengeri olajkitermelést felfüggesztették, és Louisiana, valamint Mississippi államok partmenti kikötőit lezárták.

„Nyilvánvaló, hogy az Ida hurrikán nagy erővel érkezett. Megérkezése után pedig sajnos mindent megtett, amit előzetesen ígértek vele kapcsolatban” − fogalmazott a kormányzó, aki elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy még mindig vannak, akik arra várnak, hogy kimentsék őket.

„Jelenleg több ezer ember tartózkodik vízimentőkön és hajókon, valamennyien kereséssel és  mentéssel foglalkoznak. Több tucat helikopter van a levegőben, és az állam mindent megtesz annak érdekében, hogy eljussanak a segítségre szoruló személyekhez” − tette hozzá John Bel Edwards.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap este katasztrófa sújtotta állammá nyilvánította Louisianát a hurrikán pusztítása miatt, és a helyreállítási munkákhoz elrendelte szövetségi segély kiutalását – jelentette be vasárnap este a Fehér Ház. Az elnök vasárnap délután a FEMA washingtoni központjában elmondott beszédében ígéretet tett arra, hogy előteremtik az összes szükséges eszközt a mentéshez és a helyreállításhoz.

(MTI, Index) 

Fotó: Mark Felix / AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!