Szilágyi Áron: Fel kell még fognom, mit csináltam ma

2021. július 24. 17:53

„Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg, hogy ezt megünnepeljem” – kérte az immár háromszoros olimpiai bajnok.

2021. július 24. 17:53
null

Akárcsak 2012-ben, Londonban és öt éve Rio de Janeiróban, a tokiói olimpián is Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók egyéni versenyét, és

a triplázással sporttörténelmi tettet hajtott végre.

A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a helyi idő szerint esti döntőben pedig parádés vívással 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét.

A döntőt követő nyilatkozatok

„Teljességgel hihetetlen, kimondani sem merem” – kezdte a háromszoros olimpiai bajnok, majd elmondta, elképesztő utazáson ment keresztül az elmúlt kilenc évben. Hozzátette: „Rengeteg kétségem volt, elég rosszul aludtam, körülbelül két órát fent voltam az éjszaka közepén,

reggel elfelejtettem meginni a szokásos kávémat,

elég furcsa állapotban érkeztem, de előbb-utóbb minden a helyére került. A kávémat is megittam, az első ellenfelemen is túllendültem, és utána egyre jobban ment a vívás.

Azt fel kell fognom, hogy mit csináltam ma, hogy háromszoros olimpiai bajnok lettem egyéniben,

de azt óvatosan visszautasítom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt kilenc évben elértem, de úgy érzem, vannak még címek, amiket meg lehet szerezni. Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg, hogy ezt megünnepeljem.”

„Nehéz különbséget tenni a három siker között”

Az éremátadást követő sajtótájékoztatón Szilágyi azt mondta:

A csapatverseny miatt ez egy rövid ünneplés lesz, mivel azt már nagyon várjuk.

Senkit sem kell motiválni, jó eredményért, éremért jöttünk, és ezen fogunk dolgozni a következő napokban. Elsőre el sem hittem, hogy nyertem, és továbbra is nehéz felfogni, hogy háromszoros győztes vagyok. Nehéz különbséget tenni a három siker között, Londonban még nagyon fiatal voltam, Rióba és ide viszont már úgy érkeztem, hogy tudtam, mi kell a győzelemhez, úgyhogy ezek talán könnyebbek voltak.”

A háromszoros olimpiai bajnok nyilatkozatát az alábbiakban tekintheti meg:

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papamaci1957
2021. július 25. 04:51
Szegény Fajkaszházy Teddy megint búslakodhat.
urga
2021. július 24. 23:37
Francia nyelvű cikk az Eurosporton: Szilágyi Áron élő legendává vált a harmadik olimpiai aranyérmével https://www.eurosport.fr/escrime/tokyo-2020/2021/tokyo-2020-aron-szilagyi-entre-dans-la-legende-avec-une-troisieme-medaille-d-or-consecutive-au-sabre_sto8434273/story.shtml Nagyon jó ezt olvasni! :))))
pollip
2021. július 24. 20:50
Szívből gratulálok, nagy örömet szerzett.
olajfa1
2021. július 24. 20:46
Gratulálok a szép sikerhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!