Hidvéghi: Az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik

2021. június 09. 17:40

Az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek – fogalmazott a képviselő.

2021. június 09. 17:40
null

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a jogállamiság európai helyzetével foglalkozó vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek.    

Az ilyen fenyegetést Magyarország elutasítja és elfogadhatatlannak tartja. Az ilyen jellegű nyomásgyakorlás és ideológiai vita csak árt az Európai Uniónak, feszültséget és viszályt szít a tagállamok között – jelentette ki a képviselő.    

Szerinte az EP baloldali, bevándorláspárti képviselői képtelenek elfogadni, hogy az Európai Unióban többféle értékrend létezhet, amely alapján többféle kormány működhet az egyes tagállamokban.    

Jó ideje Magyarország és Lengyelország van a célkeresztben.

Akik támadják a két országot, nincsenek tisztában a demokrácia alapjaival.

Képtelenek elfogadni, hogy a demokrácia sokszínűséget jelent, és azt, hogy el kell fogadni a különböző véleményeket – mondta. Hozzátette: a január elseje óta érvényes jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet zsarolóeszközként használva megpróbálják a politikai vitát jogi köntösbe bújtatni.    

Mindezt a magyar baloldali EP-képviselők támogatták, ahogy az Európai Néppárt (EPP) is „beállt a baloldali többségű kórusba”, és a már korábban hallott, elfogadhatatlan és elvi szempontokból is hibás véleményeket ismételte - közölte.    

„A politikai vitát politikai eszközökkel kell rendezni, és el kell fogadni egymás álláspontját” 

– fogalmazott Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Kép forrása: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. június 11. 08:19
Az Európai Bizottság az amerikai bankok kezében van. A EU tagság inkább teher,egy demokratikus ország számára mint áldás.
BossN
2021. június 09. 18:44
Az EU totális diktatúrát játszik. Az angoloknak is elegük lett belőle.
diós guba
2021. június 09. 18:32
Egyre világosabb, hogy van esély. Az EU. formáció ebben a formájában össze fog omlani. Nekünk magyaroknak ott kell lennünk mag formájában, de nagyon erőssen,felkészülten, mikor leég az erdő, szélsebesen kicsírázott állapotban kell lennünk. Miért mondom? USA, Oroszország, és Kína robban, az Eu. meg porlad. Őrzők vigyázzatok a strázsán. Amúgy meg Balázs tökös gyerek.
tomtam
2021. június 09. 18:18
"A politikai vitát politikai eszközökkel kell rendezni, " Nem. Követelni kell az eredeti együttműködési feltételek betartását. Amennyiben ez a követelés nem teljesül, meg kell szüntetni az uniót, és új szervezetet kell alapítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!