Fejlemények Würzburgból: három halottja, öt sérültje van a péntek délutáni támadásnak

2021. június 25. 21:19

A rendőrség tájékoztatása szerint a feltételezett elkövető helyi lakos, egy 24 éves szomáliai származású férfi.

2021. június 25. 21:19
null

Három embert megölt, és öt embert megsebesített az a szomáliai származású férfi, akit végül a rendőrök lövéssel ártalmatlanítottak Würzburgban péntek délután.

Sajtóértesülések szerint az elkövető nincs életveszélyben

Nincsenek arra utaló jelek, hogy lettek volna társai – közölte a rendőrség péntek délután az elkövetővel kapocsolatban, valamint ismételten arra kérték a közvéleményt, hogy senki ne terjesszen felvételeket a würzburgi belvárosban történt esetről.    

Kérjük, tiszteljétek az áldozatok magánszféráját”

– írták a Twitteren.

A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a feltételezett elkövető pszichikailag zavart.

A bajor tartományi miniszterelnök is megszólalt az ügyben

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök Twitteren azt írta, kormánya együtt gyászol az áldozatok hozzátartozóival, és reménykedik a sebesültek felépülésében. Mint fogalmazott: „Köszönet illeti a rendőrséget a gyors beavatkozásért, és nagy köszönet és tisztelet a sok polgárnak, akik elszántan szembeszálltak az elkövetővel.”

 

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1Szkeptikus
2021. június 26. 13:25
Pszichikailag zavart: azt hiszem mégsem hozható kapcsolatba a rabszolga tartással, habár ki tudja? Valószínűleg elszigetelt eset ez is akárcsak a többi.
uhn1989
2021. június 26. 08:21
Még jó, hogy a német rendőrség a magyar szurkolókat alaposan ellenőrizte!
jász
2021. június 26. 07:03
Amíg a Keleti pu egyik oszlopánál támaszkodott, addig semmi baja nem volt..csak egy igéretes részecskefizikusnak tűnt..A németek valamit nem jól csinálnak...
Subi2
2021. június 26. 06:50
Beengedik ezt sok majmot, kik máshogy szocializálódtak és nem találják a helyüket az európai környezetben. Nap, mint nap történik valami, ott ahol ezek megjelennek. Ezt a sötét emberkét ott a helyszínen agyon kellet volna verni. De ha nem engedik be, mindenkinek jobb lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!