Brexit: London tárgyalni akar az EU-országokkal az állampolgárok választási jogairól

2021. június 17. 18:34

A brit kormány tárgyalni kíván az Európai Unió tagországaival a Nagy-Britanniában élő uniós, illetve az EU-ban élő brit állampolgárok választási és választhatósági jogainak kölcsönös további garantálásáról.

2021. június 17. 18:34
null

Nagy-Britannia tavaly január 31-én kilépett az Európai Unióból.    

Azok az EU-polgárok, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek Nagy-Britanniában, a brit belügyi tárca csütörtök esti tájékoztatása szerint a továbbiakban is jogosultak lesznek a részvételre a helyhatósági választásokon szavazóként és képviselőjelöltként.    

Azok esetében, akik az átmeneti időszak december végi lejárta után érkeztek, a választási jogokat a jogosultságok kölcsönös biztosításának elve határozza meg a továbbiakban – fogalmaz a londoni belügyi állásfoglalás.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. június 17. 19:18
Boris valószínűleg tudja, hogy idegen állampolgárok mindenféle zavart okozhatnak egy állam normális működésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!