Magyar konzulátus nyílt a dél-spanyolországi Málagában

2021. május 26. 19:37

Az új konzulátus nem csak a gyakorta ott nyaraló magyarokat, hanem egy közel négyezres magyar közösséget is kiszolgál majd.

2021. május 26. 19:37
null

Magyarország megnyitotta harmadik spanyolországi diplomáciai képviseletét, a madridi nagykövetség és a barcelonai főkonzulátus után a dél-spanyolországi Málagában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az új konzulátuson rendezett avatóünnepségen szerdán.

„Itt, az újrainduló világban, amikor élesedik a gazdasági verseny, amikor ismételten útra kelnek az emberek, nagy szükség van helyben az érdekképviseletre, a segítségre, a diplomáciai munkára” – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy Andalúziában mintegy négyezer magyar állampolgár él, a konzulátus pedig segíthet abban is, hogy kapcsolatuk aktív maradjon az anyaországgal.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Daniel Pérez 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. május 27. 10:39
Remélem, hogy minden tolvaj politikus megérti: Menjenek a ..... melegebb éghajlatra!!!! Van ott konzulátus és nincs közbeszerzés.
ousiv
2021. május 27. 08:46
valaga
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!