Vilmos herceg: A mi családunk nem rasszista

2021. március 11. 19:48

Harry herceg bátyja csütörtökön megtörte a csendet a királyi családot ért vádakkal kapcsolatban.

2021. március 11. 19:48
null

„Az egész királyi család szomorúsággal értesült arról, hogy az elmúlt néhány év mennyire nehéz volt Harry és Meghan számára. Az interjúban említett problémák, különösen azok, amelyek a rasszizmushoz kötődő kérdéseket vetettek fel, aggodalomra adnak okot, és ezekkel a királyi család foglalkozni fog, de bizalmas jelleggel”– adott ki szűkszavú nyilatkozatot a királyi család Harry herceg és felesége, Meghan Markle vasárnapi televíziós interjúja kapcsán. 

 

 

Az interjúban Meghan Markle különösen Vilmos feleségével, Katalinnal szemben volt ellenséges, többször felidézte kettejük közötti ellentéteket. Miután a volt hercegnő erősen implikálta, hogy születendő gyermekének leendő bőrszíne gondot okozott a családon belül, de nem Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg a hunyó, nem volt nehéz arra következtetni, hogy trónörökös sógorára és annak feleségére céloz. 

 

 

„A mi családunk egyáltalán nem rasszista!” – nyilatkozta egy riporternek csütörtökön a trónörökös, aki az interjú óta nem beszélt öccsével. A hercegi pár, Vilmos és Katalin egy kelet Londonban lévő iskolában először jelentek meg nyilvánosan az interjú óta, ahol együtt köszöntötték a tanári kart, mivel az iskola a karantén után ismét megnyílt a diákok előtt – számolt be a People magazin.

Fotó: Twitter

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. március 12. 20:41
Egy alapos általános összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
Dr Bubo
2021. március 12. 11:14
Van egy teóriám: Harry csak féltestvére Vilmosnak, (az apjuk különböző) így nem királyi vér csörgedezik az ereiben.
Aerion
2021. március 12. 10:07
Az teljességgel lényegtelen, hogy ki rasszista és ki nem az, az a lényeges, hogy a vukik kire ragasztják rá a rasszista jelzőt. Az angol királyi család a fehér felsőbbrendűség, vagyis a rasszizmus szinekvánonja. Ha ugyanis Shakespeare az, és az összes műve, ahogy minden fehér író műve a kezdetektől mostanáig, az angol királyi család aligha számíthat azok közé, akik nem rasszisták. Persze, a vukik szerint. Ettől függetlenül kurvára ideje lenne foglalkozni a vukikkal. Jó, alaposan.
marica61
2021. március 12. 09:48
a pénzért/9 millio dollár/azt mondták harryék amit a riporte hallani akart. hiába a pénz nagy ur. lásd magyar ellenzéki pártok politikusait
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!