Túszul ejtette, majd megölte az egykori lakása felújításán dolgozó munkásokat egy román férfi

2021. március 02. 09:26

A Digi24 hírtelevízió beszámolója szerint a 68 éves férfit és családját évekkel korábban kilakoltatták a tömbházlakásból.

2021. március 02. 09:26
null

Az ingatlannal még 2008-ban kártalanította a bíróság egy büntetőperben azt a vállalatot, amelytől a túszejtő felesége sikkasztott. A vállalat hétfőn két munkást küldött a lakásba, hogy elkezdjék a felújítási munkálatokat.

A korábbi tulajdonos késekkel felfegyverkezve behatolt a lakásba, megkötözte a munkásokat, és maga értesítette a rendőrséget a túszejtésről.

Cserében a lakás fölötti tulajdonjoga visszaállítását kérte. Egy rendőrségi túsztárgyaló négy órán át próbálta meggyőzni a túszok elengedéséről. A rohamrendőrség akkor hatolt be a lakásba, amikor segélykiáltásokat hallott bentről.

Ekkor azonban már mindkét munkást leszúrta.

Egyikük a helyszínen, a másikuk a kórházba szállítás közben életét vesztette. A rendőrök többször rálőttek a túszejtőre, őt is súlyos sebesülésekkel szállították kórházba. A rendőrség őrizetbe vette a túszejtő feleségét, akit cinkossággal gyanúsítanak.

(MTI)

Címlapkép: Túszdráma. Fotó: MTI/EPA pool/Etienne Laurent

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!