Magyarellenesség miatt büntettek román szurkolókat

2021. március 25. 09:30

Még tavaly március elején, a Ploiesti – Sepsi román kupameccsen történt, hogy a hazai tábor gyalázni kezdte a magyarokat.

2021. március 25. 09:30
null

Tavaly március 4-én, a Ploiesti – Sepsi román kupameccsen történt, hogy a hazai pályán játszó együttes szurkolótábora Magyarország-ellenes obszcén bekiabálásokkal, „bozgorozással” és a „Kifele a magyarokkal az országból” rigmusok bekiabálásával, valamint öngyújtók és pénzérmék bedobálásával szakították félbe a mérkőzést.

A történtek miatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat nevű civil szervezet az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz (CNDC) fordult. A CNDC szerint a román szurkolók xenofób megnyilvánulásukkal megsértették a magyarok emberi méltósághoz való jogát, nyilvánvaló etnikai alapú megkülönböztetés, rasszizmus történt, amely a diszkrimináció egyik súlyos formája. A büntetés mértéke 5000 lej, azaz nagyjából 370 000 forint.

– nyilatkozta Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője, hozzátette ugyanakkor: üdvözli az Országos Diszkriminációellenes Tanács döntését.

Nyitókép: Facebook

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibesz26
2021. március 26. 17:52
végre valaki megelckészteti a román sovinisztákat
hlaci83
2021. március 25. 10:19
Jó pár Momentukost és DK-t is meg lehetne emiatt büntetni.
még fokozza
2021. március 25. 10:00
Repülőteret építenek Felcsúton a Puskás Akadémia mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!