Fegyvereket foglalt le az USA Szomáliánál

2021. február 16. 21:11

Az amerikai haditengerészet nagy mennyiségű csempészett fegyvert foglalt le két kisebb hajóról Szomália partjainál

2021. február 16. 21:11

A múlt héten lefoglalt fegyverek között több ezer Kalasnyikov típusú gépkarabély, lőszer, mesterlövész puska volt, illetve rakétagránátok és más harci eszközök. A Bahreinben állomásozó amerikai ötödik flotta közleményében nem írták meg, hogy a rakomány honnan származik és kinek szánták.

Irán is érintett lehet

Nevük elhallgatását kérő források szerint azonban vannak arra utaló jelek, hogy a polgárháború sújtotta Jemen lett volna a célpont. A vizsgálatok még folynak. A hajókat két egymást követő napon állította meg és kutatta át a rutinszerű tengeri őrjárat. A haditengerészet képeket is közölt a becsomagolt fegyverekről.

Jemen rosszul őrzött kikötőibe évek óta csempésznek fegyvereket. Szakértők szerint a szállítmány jellegzetességei iráni származásra utalnak. Júniusban hasonló, Iránban gyártott fegyvereket foglalt le a szaúd-arábiai haditengerészet. Az arab és nyugati országok szerint Irán látja el kézi lőfegyverekkel és rakétákkal a jemeni kormány ellen harcoló húszi lázadókat. Teherán ezt tagadja.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!