A Tampa Bay nyerte a Super Bowlt

2021. február 08. 06:57

Tom Brady, a legendás irányító 43 évesen a hetedik bajnoki címét ünnepelheti.

2021. február 08. 06:57
null

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt: 31-9-re győzött a címvédő Kansas City Chiefs ellen. A 43 éves Tom Brady, a floridaiak irányítója – aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát – tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette. A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát.

Az első támadások korán véget értek mindkét oldalon, végül a Chiefs szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően (0-3). A Tampa gyorsan válaszolt, egy 75 yardos támadássorozat végén Rob Gronkowski kapott touchdown-passzt Bradytől (7-3). A házigazda nem sokkal később növelhette volna előnyét, egészen a Chiefs gólvonaláig jutott, de négy kísérletből sem tudta beerőszakolni a labdát a célterületre. A Patrick Mahomes által vezetett Chiefs támadósor képtelen volt haladni, ráadásul egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióból jöhetett a Buccaneers. A Kansas City védelme ugyan jól védekezett, de a mezőnygól-kísérletnél a speciális egység nagy hibát követett el, idő előtt ugrottak be, így a büntetés után jöhetett újra Brady, aki újfent Gronkowskinak adott touchdown-passzt (14-3).    

A Kansas csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (14-6), Bradynek pedig egy perce maradt a félidő vége előtt visszatámadni. A Chiefs védői újra több szabálytalanságot elkövettek, így a Tampa végül egy yardról jöhetett, Brady pedig Antonio Brownnak osztotta ki harmadik TD-passzát (21-6). A második félidő első támadásából a Chiefs újabb mezőnygólt rúgott (21-9), de a Tampa azonnal válaszolt, Leonard Fournette 27 yardos futással szerzett újabb touchdownt (28-9). Mahomes a következő támadásban szorongatott helyzetből szeretett volna nagy játékot kihozni, de eladta a labdát, a Tampa pedig újra mezőnygólig jutott (31-9). A zárónegyed elején a Chiefs egy hosszú támadás végén újra pontok nélkül maradt, a Tampa pedig így kényelmesen őrizhette az eredményt. A mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.

NFL, 55. Super Bowl:

Tampa Bay Buccaneers-Kansas City Chiefs 31-9 (7-3, 14-3, 10-3, 0-0)

Tampa, Raymond James Stadion, 25 ezer néző

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. február 08. 17:23
Az Australian Open is nagyon jó de Brady hetedik győzelme túlmutat már az NFL-en. Hogy lehet 43 évesen is a legjobbnak lenni, egy vesztes csapatból győztest csinálni. Elképesztő teljesítmény, még akkor is ha csapatjátékról van szó. Jordani magasságok.
MayorAnna
2021. február 08. 17:13
Tudom, a tenisz a gyöngéd.
bunko_jobbos
2021. február 08. 15:51
1. Kit érdekel ez Közép-Európában? 2. Egyszer megnéztem egy ilyen összefoglalót. Ott ragadtam a TV előtt, mert olyan érdekes volt. És utána pont kezdődött egy mérkőzés. Gondoltam, megnézem. Ennyire rohadt unalmas és vontatott szarságot már régen láttam. Rájöttem közben, hogy persze, az összefoglaló érdekes volt, de ott ki volt vágva a rohadt sok álldogálás, mikor döntésre várnak, meg felállítják taktikusan az embereket. Aztán síp, 3 másodperc futás, oszt kezdődik elölről. Érdekli a fenét.
MayorAnna
2021. február 08. 11:05
"A Tampa Bay nyerte a Super Bowlt..." Szar lett volna nekiindulni egy munkás hétnek, hogy még ezt sem tugggyuk. Mint éhesnek egy falat kenyér-úgy kell a közép-európainak az infó a Super Bowl végeredményéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!