Óriási pusztítást okozhat a világ legnagyobb jéghegye

2020. december 17. 15:42

A jéghegy, amely Dél-Georgia szigete felé közeledik, közel akkora, mint Fejér megye.

2020. december 17. 15:42
null

Alig ötven kilométerre közelítette meg Dél-Georgia szigetét a lassan három éve sodródó jéghegyóriás – írja az Időkép. Az A68a jelzésű jéghegy 2017 júliusában vált le az Antarktiszról, majd észak felé sodródva most óriási katasztrófát okozhat, ha eléri Dél-Georgiát. A portál hangsúlyozza: a zátonyra futó jéghegy veszélyeztetné a térségben élő pingvinek, fókák és bálnák életkörülményeit, valamint a tengerfenék élővilágát is elpusztíthatja.

Az A68a jelenleg 4200 négyzetkilométer, míg Dél-Georgia területe 3528 négyzetkilométer. A sziget mellett megfeneklett jéghegy akár tíz évig is rostokolhat.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2020. december 17. 23:12
A klímaválto... a globális felmele... a klímaVÁLSÁG előtt nem voltak jéghegyek, ami volt, az se volt nagy, és a nagyok semmiképpen nem úsztak Dél-Georgia felé, ha mégis, akkor az ott élő pingvinek, fókák és bálnák vagy képesek voltak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, vagy elpusztultak. A sikeresen alkalmazkodók utódai élnek most ott. De most MIND ELPUSZTUL, mert KLÍMAVÁLSÁG VAN!!!
nempolitizálok
2020. december 17. 19:58
Gréta már bejelentette, hogy az egészet megeszi jégkrémként. A svéd média már ünnepli.
Akitlosz
2020. december 17. 18:48
Világvégét és az emberiség kihalását okozhatja a Föld szétrobbanása. A Hold biztonságos túloldalára tartó járatainkra most rendkívüli kedvezménnyel csupán kétmilliárd dollárért jegyek elővételben már megvásárolhatóak. 6 éven aluliknak csupán féláron.
Nemaztmondták Feri!
2020. december 17. 18:32
És mi lesz? Felsüllyeszti a Titanicot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!