Trump: Nagyon jól állunk Floridában, Arizonában és Texasban

2020. november 03. 22:21

„Azt hiszem, nagyszerű lesz a választási éjszakánk” – mondta a jelenlegi elnök.

2020. november 03. 22:21

Nagyon jók állunk Floridában, Arizonában és Texasban – jelentette ki Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő amerikai elnök helyi idő szerint kedden délután, amikor a Republikánus Párt Arlingtonban berendezett kampányközpontjába látogatott.

A Washingtonnal szemben, a Potomac folyó virginiai oldalán fekvő Arlingtonban az elnök azt hangoztatta: „azt hiszem, nagyszerű lesz a választási éjszakánk”. Hozzátette: „de hát politikáról és választásokról van szó, így hát soha nem lehet tudni”. Bár kiemelte a floridai, arizonai és texasi várható jó eredményeket, aláhúzta azt is, hogy a pennsylvaniai választási eredmények döntőek lesznek. „Győzni könnyű, veszíteni soha nem könnyű” – mondta. Szavait elemzők úgy értelmezték, hogy ezzel először utalt a vereség lehetőségére.   

Amikor újságírók arról faggatták, hogy mi az üzenete az amerikaiak számára, azzal válaszolt, hogy az összefogás. „A siker egységet teremt” – mondta. Közben Joe Biden demokrata párti elnökjelölt helyettes kampánymenedzsere, Kate Bedingfield szintén úgy nyilatkozott, hogy a demokraták elégedettek az eddigi eredményekkel. Bátorítónak nevezte, hogy Georgiában nagy számban szavaztak az afroamerikai közösség tagjai, és Pennsylvaniában rekord számban küldték vissza levélben a voksaikat a demokrata párti szavazók. „Szerintünk meglesz a 270 elektorunk” – hangsúlyozta. Az amerikai elnököt ugyanis az 538 tagú elektori testület választja meg, és ehhez 270 elektor voksára van szükség.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2020. november 03. 23:35
Másfél óra múlva már jönnek az első eredmények Floridából. 4 éve kurva jó volt, ahogy hilaryék arcáról lefagyott a mosoly.
C.Dömötör
2020. november 03. 23:28
Egy újságíró a Twitteren: - Azt nem értem, hogy 95 százalékig biztos győztes Biden követőknél, miért olyan nyomott a hangulat, és Trump-nál, aki ugyanolyan esélytelen mint 2016-ban, a hívei miért olyan jó kedvűek? Már láttam egy videót, ahol a megbízott választási ellenőrt a demokraták nem engedték a választási teremhez. Hiába mutatta a hivatalos papírját, nem engedték be.
__Y__
2020. november 03. 23:19
Könnyen lehet, hogy a stukker alakú állam lesz a mérleg nyelve.
jánosbácsi
2020. november 03. 23:17
Donald nehogy fertőtlenítővel koccints a győzelemre, mert még hülyébb leszel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!