A radikalizálódott illegális migránsok visszatoloncolására készül Franciaország

2020. november 03. 18:56

A Franciaországban és Ausztriában történt terrortámadások az iszlám radikalizmus európai térnyerésére figyelmeztetnek. Emmanuel Macron francia elnök a szélsőséges migránsok hazatoloncolásával kezdi meg a terrorizmus elleni küzdelmet.

2020. november 03. 18:56
null

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Macron elnök kérésére Tunéziába, Máltára és Algériába látogat, hogy előmozdítsa az érintett országok – jelenleg Franciaországban tartózkodó – radikalizálódott állampolgárainak visszatérését.

A miniszter mindhárom országnak átad majd 1-1 listát a kiutasítani kívánt személyekről, hogy a visszatoloncolás a lehető leghamarabb megkezdődhessen. 

A francia elnök a tunéziai férfi által Nizzában elkövetett terrorista támadás után telefonon egyeztetett Kais Saied tunéziai elnökkel. A két államfő a terrorizmus elleni küzdelem terén való együttműködés megerősítését tűzte ki célul, és áttekintették a francia területet elhagyni kényszerülő tunéziai állampolgárok kérdését is. Hichem Mechichi tunéziai kormányfő az elnöki egyeztetést követően utasította belügy-és igazságügyi minisztereit a Franciaországgal való teljeskörű kooperációra. 

Az elmúlt egy hónapban 16 radikális személyt utasított ki Franciaország. A Tunézia és Franciaország közötti migrációs mozgásokat egészen 2017-ig csökkenő tendencia jellemezte, azonban ezt követően ismét megugrott a Tunéziából induló illegális bevándorlók száma. 

Az illegális migráció kérdése az októberi terrortámadás óta még hangsúlyosabb szerepet kap a francia politikában.

Ezt támasztja alá az elnöki palota tájékoztatása is, miszerint az egyre súlyosbodó helyzetre megoldást kell találni. A belügyminiszter tárgyalássorozata e megoldás szerves részét képezheti, vagyis a francia vezetés a radikalizálódott illegális migránsok mihamarabbi visszatoloncolásban a terrorizmus ellen küzdelem egyik célravezető eszközét látja.   

Gergi-Horgos Mátyás
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2023. november 10. 13:57
És még be is jelenti csak gratulálni tudok pont annyi esze van mint egy kakasnak én lennék a helyében csendben ősszegyűjtettném őket és egyszere kitenni őket Európából
Akitlosz
2020. november 07. 00:51
Kevés. Mi értelme megvárni, míg radikalizálódnak? Az illegális Franciaországba migrálás már eleve bőven sok jogalap a visszadeportálásra. A lelövésükre is a határokon.
kovsa
2020. november 06. 19:33
Nekem lenne egy javaslatom arra, hogy miként lehetne kiválasztani a kiutasítandó muzulmánokat. Mindenkit aki muzulmánnak vallja magát, be kellene tessékelni, egyedül egy Allahot és Mohamedet ábrázoló karikatúrákkal kitapétázott szobába. Aki elkezdi letépkedni a képeket, ki kell utasítani. Ha csak nevetni kezd és szamárfület rajzol Mohamednek, maradhat.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. november 06. 18:10
Túl kevés, túl későn. Nem a pár ezer "radikalizálódott" migránssal van a baj, hanem az ország 20%-át kitevő muszlimokkal akik gyorsan szaporodnak és pár évtizeden belül többségben lesznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!