Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói

2020. október 22. 20:37

A feszültséget az okozta, hogy a migránsokon koronavírus-tesztet végeztek, amely ugyan negatívnak bizonyult, mégsem hagyhatták el a központot.

2020. október 22. 20:37
null

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus-járvány miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit. Több órán keresztül folyt az estig eredménytelen egyeztetés a rendőrség emberei és a magukat a tábor irodahelységeiben elbarikádozó bevándorlók között, akik túszul ejtették a központ olasz dolgozóit. A nőket már szabadon engedték.

El akarták hagyni a karantént

A feszültséget az okozta, hogy a migránsokon koronavírus-tesztet végeztek, amely ugyan negatívnak bizonyult, mégsem hagyhatták el a központot. Közölték velük, hogy a hatósági karantén ideje alatt nem léphetnek ki a Róma külvárosában található tábor területéről. Ezt a bevándorlók sérelmezték.

– hangoztatták.

Az Il Giornale jobboldali napilap adatai szerint az országban már mintegy hetven karanténközpont működik az egészségügyi megfigyelés alatt levő bevándorlók számára. Hivatalos adatok nincsenek arról, hány Covid-19-beteg volt eddig az év eleje óta érkező több mint húszezer migráns között. Az újság szerint a legtöbb beteget a Rhapsody nevű karanténhajón szűrték ki: a legutóbbi, nyolcszáz fős migránscsoportban majdnem kilencvenen bizonyultak pozitívnak. A karantén alatt lévő bevándorlókat gyakran sátrakban vagy konténerszállásokon helyezik el.

Gyakoriak a „villongások”

Gyakoriak a villongások, a legutóbbi eset szerdán a szicíliai Siculiana táborában történt, ahol a migránsok először egymással verekedtek össze, majd a tábort felügyelő rendőrökre támadtak. Az egy volt szállodaépületben elhelyezett migránsok közül szeptember végén már félezren elszöktek, de Siculiana karanténtáborában a nyáron is többször tiltakoztak a távozni akaró migránsok.

Közben az olasz parti őrség közlése szerint Lampedusától harminc mérföldre a tengerbe borult egy hajó, amelyen a becslések szerint húszan utaztak. Tizenöt embert egy szicíliai halászhajó legénysége mentett ki a vízből, két kisgyerek édesanyja eltűnt. A túlélőket a partraszálláskor azonnal koronavírus-tesztnek vetették alá, ketten bizonyultak fertőzöttnek, mindenkit karantén alá helyeztek.

(MTI)

A címlapkép csupán illusztráció. A képen migránsok lakta sátortáborban végeznek ellenőrzést olasz rendőrök 2018. július 12-én. Fotó: MTI/EPA/Massimo Percossi

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. október 23. 20:08
Odaküldtem volna Kunhalmi Ágnest, ő az álprobléma megoldó.
mucsay
2020. október 23. 14:12
megy ez
u.cserkész
2020. október 23. 11:45
Ma még csak pár ember lesz a bevándorlók túsza, néhány évtized és az egész ország.
Finale*
2020. október 23. 10:29
Az ember elkepzeli,hogy ezek az agressziv potencilalis gyilkosok kiszabadulnak es a velt jogaikat kovetelve megfenyegettik vagy megolik az orszag lakoit es ezeket tulsulyos es mentalisan serult nok bujtogatnak szerte az oszagban, hogy aztan vegul raszabaduljanak egesz Europara. Zombi hadsereg akik azt hiszik,hogy nekik " jar" es nekik " jogaik vannak" az ingyen penz es minden joleti elony Europabol mert egy - szinten gatlastalan es elmebajos no Merkel ezt megigerte nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!