Horogkereszteket festettek fel a Louvre közelében Párizsban

2020. október 13. 11:31

Újra antiszemita graffitik bukkantak fel a francia fővárosban.

2020. október 13. 11:31
null

Egy 31 éves nő 20 vörös színű horogkeresztet festett a Place de la Concorde és a Rue de Rivoli utcáknál található oszlopokra és falakra, a helyszínen le is tartóztatták – írja a Jerusalem Post. A Neokohn közölte, hogy a horogkereszteket a Louvre múzeum közelében, Párizs első kerületében festették fel. A rendőrség a gyanúsított 31 éves nőt a helyszínen elfogta. „Az antiszemitizmus továbbra is tombol, és egyre gyakrabban üti fej fejét. Ez az uszítás veszélyes és vérontáshoz vezethet” – mondta a Cionista Világszövetség alelnöke, Jákov Hagoel, az Izrael-ellenességgel és antiszemitizmussal foglalkozó osztály vezetője. „Gratulálok a párizsi hatóságoknak az elkövető letartóztatásához. De sajnos az ügy itt nem áll meg. Határozott irányt kell vennünk és gyökerestül kiirtani az antiszemita gyűlölet forrását, amely az egész világon tombol” – folytatta Hagoel.

A Wiesenthal Központ is közleményt adott ki a gyanúsított gyors letartóztatását méltatva: „A második világháborúban a német megszállás alatt a Rue de Rivoli-n vörös náci horogkeresztes zászlók lobogtak. A párizsi katonai kormányzó (Gauleiter) központja a Hotel Meurice-ban volt, szintén ezen az utcán. Kísérteties a horogkeresztek ismételt felbukkanása” — mondta Dr. Shimon Samuels, a központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója. Párizs polgármestere, Anne Hidalgo kijelentette, hogy „az ilyen tűrhetetlen cselekedetek megakadályozása a küldetésünk része … a takarító csapatok gyorsan munkájának következménye miatt a graffitik gyorsan eltüntek a falakról”. Az eset alig több mint egy héttel azután történt, hogy egy 19. kerületi éttermet feldúltak, és horogkereszteket és antiszemita üzeneteket festettek falára – írta meg a Neokohn.

Kép forrása: Twitter-videó

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. október 13. 21:54
Bezzeg a vörös csillagos uszítás az mehet világszerte! A boltok, a sportközvetítések tele vannak vörös csillaggal. A kommunizmus mellett háromnegyed világszerte lehet uszítani büntetlenül.
atila68
2020. október 13. 20:53
Milyen demokratikus. Mondhatni példaértékű nyugat.
egyvilág
2020. október 13. 18:45
Nácik (és komcsik): egy összefoglaló az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb...: https://egyvilag.hu/temakep/072.shtml
zakar zoltán béla
2020. október 13. 17:07
László Imre Mengelét kereste, de eltévedt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!