Cihanouszkaja: Készek vagyunk tárgyalni, de a küzdelmet nem adjuk fel

2020. augusztus 25. 13:44

Az belarusz ellenzék szimbolikus alakja az Európai Parlament külügyi bizottságának keddi rendkívüli ülésén szólalt fel.

2020. augusztus 25. 13:44
null

Békés forradalom” zajlik Fehéroroszországban, az ellenzék kész tárgyalni, azonban a küzdelmet nem adja fel – hangsúlyozta Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető az Európai Parlament (EP) külügyi bizottságának keddi rendkívüli ülésén. A Litvániában tartózkodó Cihanouszkaja videokapcsolaton keresztül elmondta, hogy országában demokratikus forradalom zajlik, amelynek célja, hogy tisztességes, szabad választásra kerüljön sor és a polgárok addig fognak tiltakozni, amíg ezt el nem érik.

Egyszerűen csak szabadon szeretnének dönteni országuk jövőjéről

A megmozdulás sem nem oroszellenes, sem nem oroszbarát. Az Európai Unióval kapcsolatban is semleges álláspontot képvisel és geopolitikai manőverről sincs szó. Egyszerűen csak szabadon szeretnénk dönteni az országunk jövőjéről” – szögezte le. Az elnökválasztás ellenzéki jelöltje elmondta, hogy nemzetközi szervezetek bevonásával hajlandók tárgyalni a fehérorosz hatóságokkal, és a politikai megfélemlítés hatására sem hátrálnak meg.

 

Fotó: Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető sajtótájékoztatót tart Vilniusban 2020. augusztus 21-én. Cihanouszkaja az augusztus 9-i elnökválasztást követően menekült Litvániába. Fehéroroszországban 11 napja tüntetnek, mert a tiltakozók szerint az Aljakszandr Lukasenka csalással nyerte meg az augusztus 9-i elnökválasztást. MTI/AP/Mindaugas Kulbis

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2020. augusztus 26. 10:02
Egy új ellenőrzött választás kellene. Ettől független most már nem kellene titkolni, hogy miért menekült Litvániába. Megzsarolták, megfenyegették vagy nem? Ha igen, hogyan?
Szerintem
2020. augusztus 25. 21:31
Meg van ez előre tervezve és szervezve. Előtte még időben ráerősített Lengyelországban, sakkban tartani a medvét a NATO. Aztán kezdtek ugatni a kívülről irányított fehérorosz ügynökeik.
Karbantartó9
2020. augusztus 25. 20:04
Mocskos hazaáruló kurva! A választáson vesztettek, most rohangál a világban elárulni a saját hazáját. Pont mint gyurcsányék. Okádni kell az ilyen aljas gazemberektől!
illiberator
2020. augusztus 25. 18:07
Ez nem a Berni véletlenül? Jól kisminkelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!