Marion Smith: Kína befolyása alatt áll az Egészségügyi Világszervezet

2020. március 26. 11:30

Mivel a WHO élén a kínai érdekek afrikai képviselője áll, ezért nem vehető komolyan, amint a szervezet Kínával kapcsolatban mond – hangzott el a Fox News műsorában.

2020. március 26. 11:30

Az Egészségügyi Világszervezet a kommunista vezetésű Kína befolyása alatt áll – nyilatkozta a Fox Newson Tucker Carlson műsorában Marion Smith, a washingtoni Victims of Communism Memorial Foundation igazgatója. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a szervezet etióp elnöke, maláriakutató, volt etióp egészségügyi és külügyminiszter egyben meggyőződéses marxista is, aki Marion Smith szerint Kína segítségével került a WHO élére. Tedros odahaza Kína afrikai befektetéseinek támogatója volt.

Az igazgató emlékeztetett: a kínai hatóságok decemberben elhallgattatták azokat az orvosokat, akik figyelmeztettek a koronavírusra, és Kína még januárban is hazugságokat terjesztett a vuhani helyzettel kapcsolatban. Mint Marion Smith rámutatott: Tedros és a WHO nem kritizálta Kínát, hanem megvédte a kommunista párt álláspontját, s később sem indított vizsgálatot Kína állításaival kapcsolatban. 

Így aztán azok a hírek sem vehetők komolyan, amelyek szerint Vuhanban már nincs több megbetegedés, hiszen semmi biztosat nem tudunk az ottani helyzetről. S  ez részben annak köszönhető – jegyezte meg Marion Smith – hogy a WHO-nak fontos a Kínai Kommunista Párttal való jó viszony, fontosabb, mint az egészségügyi helyzet a világon.

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik szervezete, a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. Székhelye a svájci Genf városban található. Irányító testülete a 193 tagállamból álló közgyűlés, mely évente ülésezik.

Arról, hogy Kína miként hazudott a világnak hónapokon át a koronavírussal kapcsolatban, itt olvashat többet.
 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jóakaratúember
2020. március 28. 13:48
Rettentően veszélyes a különböző embertípusok globális keveredése. Kína gazdasági nagyhatalom lévén világszerte jelen van. Afrikában igen jelentős mértékben. Meggyőződésem, hogy az afrikaiak immunrendszerének védekezőképessége a helyi, tartózkodási helyükön alakult ki és ad védettséget legtöbbjüknek. Ugyanígy az európai emberek betegségekkel szembeni ellenálló képessége a helyi viszonyok között optimális. Kína világhatalom többek között Afrikában is. A koronavírus lehetséges útvonala: Kínában megjelent, behurcolták a világ összes országába és ott a jelen lévő vírushordozó illegális bevándorlókon mutálódva spandémiát generált azon európai országokban is, ahol a legtöbb a migráns. A hangsúly a mutáción van.
my fair lédig
2020. március 26. 14:07
Kérdés továbbá, hogy a magyar helyesírás ismeri-e a vesszőt az alárendelő tagmondatoknál...
Hannibal
2020. március 26. 14:05
Trumpék most megpróbálják Kínára tolni a járvány következményeit, és mivel az elnök korábban már kereskedelmi háborúban állt vele, erre van is esélye, hiszen elmondhatja, hogy mindig is szemben állt a csúnya ázsiai diktatúrával. Hamarosan választás, teljesen érthető taktika (persze nem igazságos, és becstelen). Mivel hamarosan önhibáján kívül -koronavírus- ott is százezrek kerülnek utcára ez az egyetlen használható kártyája, hiszen az eddigi gazdasági eredményeit pár hónap tönkrevágja most (ami szintén igazságtalan, de hát a világ már csak ilyen egyenetlenül osztja a dolgokat).
makám
2020. március 26. 13:25
az nem kérdés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!