Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

2020. február 24. 18:20

A korábbi producerre öttől huszonöt évig terjedő börtönbüntetés vár.

2020. február 24. 18:20

Harvey Weinsteint, – a hollywoodi bukott titánt – akinek a fiatal színésznők utáni vágyakozása elindította a #MeToo mozgalmat, a New York-i bíróság bűnösnek találta – írta a The Guardian. A Miramax stúdió alapítóját több mint 80 nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. Ahogy korábban mi is megírtuk, Weinstein az őt vádló nők közül korábban már többel megegyezett peren kívül, de ezzel a büntetőpert nem sikerült megszüntetnie, csak a polgári peres eljárást.

Weinsteint egy rendbeli nemi erőszakkal, egy rendbeli orális szexre való kényszerítéssel vádolják, emellett három további vádpont is van, melyek viszont csak akkor „állnak meg”, ha ez első kettőből legalább egy esetben bűnösnek mondják ki Weinsteint. A korábbi producerre így is öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztés vár.

Abban az esetben, ha a korábbi producerre visszaesőként bizonyították volna rá a nemi erőszakot, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatott volna. Ehhez azonban Annabella Sciorra és Rosie Perez színésznők vallomásai jelentették volna az alapot, mely ügyeket magukban nem lehetett tárgyalni, hiszen túl régen történtek.

 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. február 26. 13:02
Ha ránézünk Weinsteinre, talán érthető, hogy erőszak nélkül kevés nő volt kapható számára. De hogy Placido Domingót is hasonlókkal vádolják az röhejes, hisz a jóképű sztár még ma is nehezen szabadul rámenős női rajongóitól.
mukk
2020. február 25. 12:25
Nem ártana néhány magyar ragadozót is megemlíteni. Köztudott és mindenki által ismert Erdős Péter (lemezgyár). Ő megúszta. De filmrendezők közül is lehetne válogatni, legendák keringenek pl. Makk Károlyról és Jancsó Miklósról is ez ügyben. De biztosan voltak még sokan, fotósok, statisztaválogatók, stb.
KEZDŐ
2020. február 25. 10:55
Én csak azt nem értem, hogy a gyurcsány és bandája bűnei hogy évülhettek el?!
szeekely
2020. február 25. 00:44
B+ Harvey, mehetsz a shit-re. B+. Hej, varjal kicsit, mit csinalsz, te marha...?! Az egy female guard! : o
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!