Ámokfutásba kezdett egy katona Thaiföldön

2020. február 08. 14:55

Több embert is megölt, a sebesültek számát egyelőre nem tudni.

2020. február 08. 14:55

Legkevesebb tíz embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban, az ámokfutót még nem sikerült elfogni – jelentette a rendőrség és a helyi média. „A férfi géppisztollyal a város több pontján nyitott tüzet ártatlan emberekre, akik közül több életét vesztette vagy megsebesült” – mondta egy rendőrségi szóvivő. A hatóságok egyelőre nem tudták elfogni a támadót, aki egy bevásárlóközpontban barikádozta el magát. A helyi média úgy tudja, hogy a halálos áldozatok száma tizenkettő, a sebesültek számát egyelőre nem tudni.

A gyanúsított röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett. A bevásárlóközpontnál készült videofelvételeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik. Az áruházat lezárták és körülvették, a hatóságok próbálják kimenteni az épületben rekedteket és elfogni az ámokfutót.

(MTI)
 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2020. február 09. 12:12
Állítólag az volt a baja, hogy nem kapott a dinnyeföldből.
vigyor
2020. február 08. 18:41
Hát bekattant...ki tudja mit élt át katonaként, amivel képtelen volt együtt élni.
Vili
2020. február 08. 18:38
Megöltek egy külföldi férfit Budapest belvárosában, a Ferenczy István utcában egy férfi fekszik a földön. A mentők megállapították, hogy a 25 éves külföldi állampolgár olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőri szemlén kiderült, hogy idegenkezűség okozta a férfi halálát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!