Elege van Terry Gilliamnek a fehér férfiak hibáztatásából

2020. január 06. 15:33

A rendező szerint a MeToo-mozgalom boszorkányüldözéssé vált.

2020. január 06. 15:33

A Monty Pythonból is ismert rendező, Terry Gilliamnek elege van abból, hogy mindenért a fehér férfiakat hibáztatják – írja a Dailywire.

A Félelem és reszketés Las Vegasban rendezője az Independentnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az emberek felelősek a saját döntéseikért. Hozzátette, hogy ma az mindenki másokat akar hibáztatni a sorsa miatt.

A hamarosan megjelenő filmjében (Az ember, aki megölte Don Quixote-t) egy olyan lány is megjelenik, akinek 15 éves korában egy rendező megígéri, hogy sztárt csinál belőle, de nem teljesíti az ígéretét, a lányból pedig modell és eszkort lesz. „A #MeToo korában itt egy lány, aki felelősséget vállal a helyzetéért” – emelte ki Gilliam. „Bármi történt is az életében, nem vádol másokat. Olyan időben élünk, amikor mindig valaki más felelős a hibáidért, ezt a mentalitást nem szeretem. Azt akarom, hogy az emberek felelősséget vállaljanak és ne csak ujjal mutogassanak, hogy »Tönkretetted az életemet!«” – hangsúlyozta.

Ezek után elmondta, hogy szerinte a #MeToo-mozgalom „boszorkányüldözéssé vált”. „Rengeteg áldozat van Harvey életében és együtt érzek velük, de Hollywood tele van ambiciózus felnőtt emberekkel, akik döntéseket hoznak.” Majd hozzátette: „Utálom Harveyt, dolgoznom kellett vele, tudom mi az a visszaélés, de nem akarom, hogy az emberek azt mondják, ezek a férfiak...”

Elárulta azt is, hogy több ismert színésznő kereste már meg azt kérdezve: „Terry, mit kell tennem, hogy bekerüljek a filmedbe?”.

“Nem értem az emberek miért viselkednek úgy, mintha ez nem így menne azóta, mióta vannak erős és hatalmas emberek. Értem, hogy a férfiaknak régebb óta van hatalma, de belefáradtam fehér férfiként, hogy engem hibáztatnak mindenért, ami a világban rossz. Nem én vagyok a felelős!” – nyomatékosította.

(A kép forrása: vanityfair.com)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. január 08. 15:25
Elárulta azt is, hogy több ismert színésznő kereste már meg azt kérdezve: „Terry, mit kell tennem, hogy bekerüljek a filmedbe?”. költői kérdés...
ato boldizsár
2020. január 08. 11:05
Me neither!
gacsat
2020. január 07. 20:03
Egy kis játék: Bárhol is vagy, nézz körül, és keresd meg azt a bármit, amit nem egy fehér férfi talált fel.
Karbantartó9
2020. január 07. 17:55
Na ja, ezzel az erővel minden arab terrorista, minden francia bevándorló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!