A klímaváltozás elleni harcot állítják a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába

2019. december 29. 16:09

„A meghívott vendégek azon dolgoznak, hogy ezt a globális problémát a tudomány segítségével megoldják” – emelte ki a Times Square Szövetség elnöke.

2019. december 29. 16:09

A klímaváltozás elleni küzdelem erőfeszítéseit állítják idén a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába, természettudományokat oktató tanárok és diákok fogják megnyomni a híres kristálygömb gombját, és visszaszámolni az új évre.

„Az új év kezdeten visszatekintünk és elgondolkodunk az elmúlt év meghatározó témáiról, és reményt, ösztönzést keresve előre tekintünk” – közölte Tim Tompkins, a Times Square Szövetség elnöke a tervek ismertetésekor. „A meghívott vendégek azon dolgoznak, hogy ezt a globális problémát a tudomány segítségével megoldják” – tette hozzá.

Köztük van Jared Fox, egy washingtoni iskola oktatója és két diákja, akik a tiszta levegőéért és a környezet zöldítéséért dolgoznak. Egy bronxi iskola képviselői adománygyűjtő sétákat szerveznek olyan térségek megsegítésére, ahol nincs tiszta víz.

A fiatal klímaaktivisták tevékenysége idén került előtérbe a diákok világméretű klímasztrájkjaival. 2019 azonban csalódást is jelentett számukra, mivel a Trump-kormányzat elindította az Egyesült Államok kivonulásának folyamatát a párizsi klímaegyezményből.

Az idei Times Square-i szilveszteri partin olyan előadók és együttesek szórakoztatják majd a közönséget, mint Post Malone, a BTS k-popegyüttes, Sam Hunt countryzenész és Alanis Morissette.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bergengócián
2019. december 30. 16:41
Vigyázat!!! Az MTI jelenti: "A klímaváltozás elleni harcot állítják a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába" Vigyázat!!! Az MTI félretájékoztat! Az idei ünnepségek témája a jószándék, vendégszeretet és kedvesség áll, melyeket a kristálylapokra metszett három ananász kíván jelképezni. "This year, the theme is goodwill, represented by three pineapples, reflecting hospitality and welcome." - Amy Felman (Forbes) Vigyázat!!!
nemecsekerno_007
2019. december 30. 16:37
Ha ez tényleg így lenne, akkor meg se tartanák, mert ennek az egy eseménynek kb. akkora ökolábnyoma van mint egész Mozambiknak...
áfonya
2019. december 30. 12:53
Gázfelhő láva hamufelhő vulkáni halálos jelenség borzasztó rombolásra képes .... klímahisztis kis tetűt oda küldjék.
áfonya
2019. december 30. 12:47
Vulkánkitöréseket állandóan működő vulkánokat hogyan állítják meg a klímabuzik ,, légkört az aktív vulkánok hamuporral szennyezik károsítják.... erről kussolnak . .. Kis tetű vulkánhoz oda megy játék lapáttal a hamut lapátolja .. na az lesz hőstett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!